התמודדות עם שליטה וחשד

תאריך פנייה: 14.08.2011 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
סוניה
חברי לשעבר וחברי הנוכחי
14.08.2011 • 17:14

הייתי במערכת יחסים סודית במשך שלוש שנים עם קרוב משפחה היינו עושים הכול ביחד הכוללללללללל הפכתי בשבילו מעיין אובססיה לא היה יכול בלעדי לפי כחודש התחתן עם בחירת ליבו שהיה ידוע לי שיתחתן איתה כי היינו 3 שנים ביחד ובמקביל מאורס לה התחתן ובכול חוצפה מביא את אישתו לבקר את המשפחה שלי כאב לי הלב ביום חתונתו לא הלכתי עשיתי את עצמי עסוקה בדברים אחרים הוא רצה שאבוא אך לא העזתי מחשש שאתעלף או משהו אחר ,ראיתי שהמשיך הלאה בחייו החלטתי להמשיך בלימודיי בחיים שלי אחרי החתונה שלו בשבוע הכרתי בחור שהראה עניין בי בצורה מיוחדת ,זה קשר רגשי של התאהבות ולבסוף הפך לאהבה גדולה בת שלושה חודשים אנחנו מתראים כול יום אך לא נוגעים אחד בשני רק ליטופי ידיים ואילך בלי יחסים עד שלבסוף הסכמתי להיפגש איתו באופן פרטני לא בביתי ולא בביתו אלא במקום ציבורי התנשקנו ליטפנו אחד את השניה התגופפנו אחד מעל לשני להפתעתי הרבה לא ידעתי שיש מי שצופה בנו מהצד במרחק של כמה מטרים האקס שלי שהתחתן לפני תקופה ,בא אליי בטענות ראיתי אותך מזדיינת איתו אמרתי לו דווקא לא רק ליטפנו אחד את השני אך ללא חדירות אלא מעל לבגדים הוא לא מאמין לי אף על פי שאמרתי לו שלא חייבת לו דין וחשבון ושלא הכול סקס בחיים ומה שהוא ראה זה היה לראשונה ביני לבין אהובי אך הוא ידע את האינפורמציה הזו כבר כמה ימים לפני יומיים אמר לי אהובי שהיה לו תקר בגלגל האקס ראה את הרכב של אהובי וכנראה זיהה אותו ועקב אחריו אני מפחדת שיפעל באופן אלים כלפיי או כלפי אהובי מה אני יכולה לעשות ? איך להגיב בלי לפגוע בו או שיתעצבן ? דחוףףףףףףףףףףףףףףףף

ד"ר אורן חסון
תמיכה משפחתית?
15.08.2011 • 18:33

סוניה יקרה,
ברור הרי שלא אמורות להיות לו דרישות כלפייך. הדעת לא סובלת את האפשרות שלאחר שהתחתן עם מישהי אחרת, הוא רוצה לשלוט גם בך, שלא תהיי עם אף אחד אחר. אני לא יודע מהן האמונות והמסורות שלכם, אבל אני מבין שאם הוא יחשוף זאת, הוא יכול להזיק לך. וביחס לאלימות... לצורך זה אמורה להיות משטרה, אבל אני מניח שלא תוכלו לפנות אליהם רק בשל חשד.אני לא ממליץ לך לדבר איתו, שכן הוא יכול להתחיל לסחוט אותך, ואת לא רוצה זאת. יתכן שתרצי לנתק מגע ככל האפשר, ולדבר כמה שפחות, ואם הוא מנסה – פשוט להתנתק, כי ככל שתדברו הכעס שלו עלול להתגבר. ואולי חשוב מאד שתנסי לחפש סיוע משפחתי – לראות אם ועד כמה את יכולה לשתף כדי לקבל עזרה. כי אם את עושה משהו שאינו ראוי מבחינת המסורת המשפחתית, אולי כך או כך תהיי בצרות ברגע שזה יתגלה. חשבי היטב גם מה את רוצה לעשות עם הקשר הנוכחי, ומה המחירים שתשלמי אם הוא יוצר בעיות, גם בלי קשר לאקס שלך. אם הכל בסדר, ואם הכל לגיטימי, חפשי לך עמדות כוח בעזרת תמיכה משפחתית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
סוניה
תמיכה משפחתית?
16.08.2011 • 00:33

תודה רבה לך שענית לי בזמן כול כך קצרהעניין עם התקר בגלגל מתברר כחשד בלבד , אך כעת האקס שלי לא מפסיק להפתיע אותי בדרכי אני נתקלת בו הרבה בשבוע הזה אפילו דיבר איתי אמר לי מעוניין לפגוש אותך באופן פרטני אמרתי לו שלא אך מתעקש הזכרתי לו שהוא נשוי וזו בגידה באישתו ובאהובי ואני לא קונה את הסיפורים שהוא מוכר לחמש דקות .... אני לא הורסת בתים ושיתבייש לו וגם שיפסיק להיתקל בי בכול מקום כי ליביי שייך לאחר אך גופי לא לגמרי שאל אותי מי טוב יותר ,אמרתי לו יש לך את היתרונות והחסרונות שלך וכך גם הוא שלא ירגיש רע עם הדימוי העצמי שלו כגבר ויכעס עוד יותר הוא לא יספר לאף אחד כי זה לא משתלם לו אחרת כול העולם ידע ואישתו לא תרצה בו יותר מכיוון שאני בחורה שבאה ממשפחה נוצרייה שמרנית לא כדאי גם לי ושנינו יודעים זאת טוב מאוד אני אשמע לעצתך ולא אדבר איתו רק שלום שלום מרחוק בלי לפרט או להרחיב בנושאים קצר ולעניין דרך אגב אין לו את המספר שלי אלא אני התקשרתי על מנת להבהיר את העניין שראה כדי שיפנים שהתגברתי עליו אחרי שהתחתן עם בחירת ליבו שזו לא אני אלא אחרת אני לא מתנקמת ממנו חס וחלילה אלא כי התאהבתי באחר והגיע הזמן לכך הוא זה ששם את התנאים מהתחלה שלא יתחתן איתי אני בטיפשותי הרבה הסכמתי הייתי עיוורת מאהבה בזמנו כיום התעוררתי והבנתי שלא הכול זה אהבה אלא יש גם עולם של מוסכמות בין בני זוג ומשיכה בו זמנית הוא כנראה לא התרגל לרעיון שכבר איבד אותי אולי הוא חולם אותי במקום אישתו וקשה לו לראות אותי עם אחר הוא אומר שזה היה במקרה אך אני לא מאמינה בחיים האלה אין צירופי מקרים הוא חושב שאני אהיה עם בן זוגי הנוכחי ואיתו בו זמנית אז הוא טועה גם לי יש את הכבוד העצמי אך הוא כנראה איבד אותו מזמן כואב לי על אישתו לא מכירה את הפרצוף השני במטבע אני אתנתק כמה שאפשר לא איתקשר ואם יבוא אני אהיה בחדר שלי או במקום אחר שלא תהיה לו גישה אליו לגבי נסיעות בעיר אני אקצר ואבחן את האזור שאני עוברת בו בכדי למנוע התנגשויות כשסיפר על אשר ראה כעס מאוד עליי והיום הוא מבקש להיפגש הייתכן שהיו לו כוונות זדוניות כלפיי או לנצל אותי מינית בצורה אלימה בגלל המחשבה שהייתי עם אחר או שכמו הרוצחים בסדרת CSI MIAMI משדלים את הקורבנות מפתים אותם על מנת שיפגשו איתם ואז לבצע את זממם אונס או רצח? זו גם בגדר אפשרות אך היא עלתה לי בראש מייד ייתכן שאני הולכת על גישה קיצונית למדיי אך חשבתי על זה כי פעם אחת הוא היה אלים איתי בכך ששם את היד שלו על צווארי ותפס את שתי ידיי בכוחניות כי חשד שיש לי מספר לא מוכר אף על פי שהסברתי לו של מי זה היה לא האמין אחר כך אמר אני צוחק איתך זה היה כלום עכשיו זה עניין יותר גדול מההוא תפס אותי עם חברי הנוכחי שאף אחד לא יודע על קיומו ולא על קיומו של האקס ,הפחד ממלא אותי ,סיפרתי לבן זוגי שמישהו ראה אותנו אך ללא פרטים מדויקים ושיזהר אמר לי אל תדאגי אני יודע לשמור על עצמי ואוהב אותך מאוד ושצריך לשמור קצת מרחק פיזי על מנת שלא ירגישו עלינו דבר אך אנחנו מדברים כול יום פעם אחת ונפגשים בפומבי אם אני הולכת לסופר אך בעקיפין אנחנו שכנים אז מתראים מרחוק שולחים מבטים אחד לשני הקשר שלי איתו חזק ומבוסס כעיקרון על רגש ודיבורי נפש פחות על יחסים ויציאות לבילויים לעיתים רחוקות אני אומרת שאני אצל חברה אך בעצם איתו ומנסה לא לחרוג בזמן כדי לא להיחשף ניסינו להיפרד כמה פעמים עקב נקיפות מצפון חוזרים אך חוזרים להיות ביחד למרות הכול אני לא רוצה להפסיד את בן הזוג שלי עקב אהבת נעורים שנמשכה 3 שנים כיום אני בת 21 עדיין צעירה מגלה את חיי ונעים לי איתו אני אוהבת אותו מאוד וויתרתי על סגנון חיים שלי למענו והוא מנסה להיות איתי כמה שיכול אך העבודה שלו מצריכה את נוכחותו המתמידה הוא רוצה אותי להיות איתי כאישתו אך משפחתו מסרבת מה אני עושה כעת עם העניין הזה להישאר איתו בלי קשר מחייב או להיות איתו ביודעין שאני שלו אך לא אישתו ?שזה דבר שמעיק עליי בנשמה וגם מעיק עליו ונקיפות המצפון שלו לא מרפים ממנו וממני מה עושים במצב שכזה?

ד"ר אורן חסון
דרך קשה וכואבת
17.08.2011 • 09:24

סוניה יקרה,
עושה רושם שעם האקס שלך את נוהגת נכון. לגבי הבחור הנוכחי, המסגרת המשפחתית והדתית שלך מכתיבים את הבחירות שלך. לפיכך, יתכן ואת מוליכה את עצמך לדרך קשה מאד וכואבת מאד. מרגע שהתחלת ללכת בדרך הזו, כך או כך יהיה כואב, ולכן את צריכה להחליט החלטות קשות, מתוך הידיעה שככל שתמשיכי ללכת בדרך הזו, כך יהיה קשה וכואב יותר לצאת ממנה אם זו תהיה בחירתך.

בברכה,
סוניה
דרך קשה וכואבת
19.08.2011 • 18:43

את צודקת בדברייך אנחנו מאוהבים מאוד ניסינו להיפרד לחלוטין בתחילת הקשר אך לא הצלחנו כי שנינו קשורים זו לזה לפחות היינו כך בהתחלה כרגע פחות למשל מיתקשר פעמיים ביום מדברים איך עבר עליו היום וכדומה מתראים פעם ביומיים בסופר ,הוא עובד כול ימי השבוע חוץ משבת כשאני רוצה לקבוע לראותו הוא עסוק בעבודה אך הוא אומר שאוהב אותי ויפנה יום בעבורנו שנהיה יחדיו אך אותי מעניין יותר הקשר הנפשי ולא הפיזי (יחסים*) אף על פי שאני מיתגעגעת מאוד לריח הגוף שלו אני מתאפקת כי אני יודעת שהקשר מוליך אותי לדרך שולל וכך גם הוא אף על פי שידע אותי בכך אנחנו ביחד אולי כי אני מפחדת להיות לבד?וגם שאני לא אמצא חתן שיתאים לי ולדרישותי וסגנון חיי? אני יודעת שיכאב לי המון אם ניפרד בשלב מסויים בהמשך אך יש לי משיכה אליו ורגשות וכך גם הוא ,ואני רוצה להסתובב איתו להיות שלו ,אהובתו אך רוצה להיות אישתו האם בהמשך הקשר יוכל לשכנע את משפחתו שיתחתן איתי או שאני תולה בו תקוות שווא ?

ד"ר אורן חסון
לדבר, ולא להסתיר דבר
21.08.2011 • 01:12

סוניה יקרה,
אין לי תשובות עבורך. איך אני יכול לדעת אם הוא יוכל לשכנע את משפחתו או לא? – זה משהו שכדאי שתבדקי איתו, ואולי כמה שיותר מוקדם, ולפי תשובתו תצטרכי להעריך הכל מחדש.

בברכה,