רגישות בזוגיות: שני סוגים שונים
שמש
רגיש מדי
⌄
אני גבר רגיש מאוד(יותר מהרגיל לדעתי)ועברתי לפני שנתיים גירושים אחרי נישואין של שנתיים.אני מעוניין להתחיל מחדש וחושש מאוד שבת הזוג הבאה שלי שוב תימצא לא מתאימה ואני לא מעוניין בשום אופן לקחת סיכון מיותר. אני חיי בחרדות מאז הגירושים ופוחד להתחיל מחדש למרות הצורך המובהק שלי להתחיל קשר חדש ולא להשאר לבד.אני אדם רגיש שמפתח רגשות מהר מאוד ולכן לא רוצה להכנס למערכת יחסים בידיעה שאולי אמשך למישהי לא מתאימה. האהבה מעוורת אותי ולא מאפשרת לי לראות תמונה מלאה, זה מה שקרה בפעם הראשונה שהסתיימה כאמור בגרושים כואבים.שאלתי היא,האם זוגות רגישים נמשכים זה לזו יכולים גם להתאים ולספק את הצרכים הרגשיים אחד של השנייה?ברור לי שזה לא כל מה שיקבע אם זה יצליח או לא, וברור לי גם שאין כלל ברזל. אני שואל את זה מכיוון שאני זקוק לנקודת מוצא, ותשובה לשאלה הזאת חשובה לי כדי לקבל החלטה כלשהי.מה דעתכם המומחים?תודה.
ד"ר אורן חסון
רגישות לעצמך או לאחרים?
⌄
שמש יקר,
"רגישות" קיימת משני טיפוסים. האחת, שנדמה לי שלה אתה מתכוון, היא העובדה שאתה פגיע, שאתה לוקח אי הסכמות או התנגדות או אי מילוי הבטחה באופן קשה, נפגע מכך מאד, ומתקשה להתגבר על כך. הרגישות הזו, כשהיא רבה, מקשה על חיי זוגיות, כי היא בוחנת יותר את הצד השני, כי היא מעלה כעסים וחרדות מהר יותר, וכי אתה חי בחרדה שהנה, אם פגעו בך כאן, בדבר קטן ושולי, זה רק פתח לדברים הגדולים שיגיעו עוד מעט אם לא תעצור את הסחף הזה בזמן.הרגישות השניה היא רגישות מסוג אחר, אל הצד השני, ואל הצרכים שלו. היא מאפשרת קשב לצד השני, יוצרת בך זמן להיטיב להבין, ופעמים רבות גם להיפגע פחות, כי אתה מבין טוב יותר את המניעים והצרכים של הצד השני, והיא יוצרת אמפתיה ושיתוף בקלות רבה יותר. ויכול להיות שאם תרצה, תהיה מוכן ותצליח לפתח רגישות מסוג זה אל בת הזוג שלך, מתוך הקשבה והבנה, אולי גם תיפגע פחות. אחרי הכל, רוב האנשים הם אנשים טובים, ויתנו לך אם תבטח בהם. כך שאם תמצא אשה "טובה", שתוכלו ביחד להתגבר על החרדות והרגישות מהסוג הראשון ולפתח רגישות ופתיחות מהסוג השני, יהיה לכם קל יותר.