ריבים בזוגיות: תקשורת או מסלול כוחני

תאריך פנייה: 18.06.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
א
רבים
18.06.2012 • 10:17

שלום
אני וארוסי בתהליך בנייה ועיצוב הבית שלנו, סכמנו ביחד שהוא בוחר את צורת הבית והתכנון מבחוץ עם הגינה והחנייה, ואני עובדת על הבפנים ובוחרת הכל.לצערי לרוב מה שאני בוחרת לא מוצא חן בעניו, ובגלל שהוא משלם אז אני מרגישה לא בנוח.אנחנו רבים המון על הנושא, בזמן האחרון התחלתי להרגיש לא שייכת לבית הזה, אני שונאת אותו.תעזרו לי מאז שהחלטנו שאנחנו מתחתנים אנחנו רק רבים, אנחנו ביחד כבר שמונה שנים ואף פעם רבנו בתדירות הזאת.מה לעשות

ד"ר אורן חסון
מסלול כוחני במקום תקשורת
19.06.2012 • 20:21

א. יקרה,
קודם רבתם פחות כי היה לכם פחות על מה לריב. עכשיו אתם צריכים להחליט הרבה החלטת משותפות, ועכשיו - כל החלטה היא תקדים לגבי מי שקובע, מי שעושה מה, ואיך ייראו החיים שלכם. כך שזה לא מפתיע שאתם רבים עכשיו יותר, כי קשיים בתקשורת משפיעים עכשיו יותר מבעבר. העובדה שהוא "מביא את הכסף" גורמת לו להשתמש בעובדה הזו באופן כוחני כדי להכריע החלטות במקום לדבר איתך. האם את מקשיבה לצרכים שלו, או שברגע שקבעתם שהפנים זו טריטוריה שלך את לא מוכנה לשמוע? זה יכול לקרות אם את מרגישה אי צדק וחוסר שוויון בחלוקה ביניכם. - בין זה לבין זה מתנהלים הקשיים שלכם. נסי להקשיב לו יותר, ואולי גם הוא יקשיב לך יותר. אתם צריכים לדבר. ואם קשה לכם, זה לא אומר שהזוגיות שלכם אסונית ושאתם צריכים להיפרד. יכול להיות שאתם זקוקים לעזרה כדי ללמוד להתחבר מחדש וליצור תקשורת גם לאחר שנקלעתם למסלול לא נכון. ראימאמר שלי על יעוץ זוגי לזוגות צעירים. ולפעמים עדיף לעשות זאת עכשיו, כי זה ייתן לכם כלים לתקשורת טובה יותר ולהתנהלות טובה יותר לשנים בעתיד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083