לקבל כשנותנים: מדריך פשוט
ליאת
מובנת מאליה
⌄
היי,לא יודעת כל כך איך לנסח את השאלה. תוכל אולי לתת לי את ההגדרה ללהיות מובנת מאליה? כל הזמן אומרים לי "אל תהיי מובנת מאליה בזוגיות בן זוגך ייקח אותך כמובנת מאליה" . כמובן שאני יודעת מה זה אומר, אני פשוט לא יודעת מה לעשות כדי לא להיות אחת כזו. ואני שמה לב שבכל מערכת יחסים שאי פעם הייתה לי, הפכתי להיות מובנת מאליה.מה אני יכולה לעשות כדי לא להיות כזו? לשחק משחק לא מזיק?. להיות קשה להשגה? אני ובן זוגי בני 25 כבר 4 חודשים יחד. יש אהבה גדולה מאוד ואני מפחדת שזה ייגמר כי שוב אהיה מובנת מאליה...מה אפשר לעשות כדי לא להיות כזו ?... תודה רבה וסליחה על הניסוח הלא ברור.
ד"ר אורן חסון
ללמוד לקבל כשנותנים לך?
⌄
ליאת יקרה,
יתכן שאת צריכה ללמוד לקבל כשנותנים לך. לדעת לקבל זו אמנות שאינה קלה לביצוע. אם הוא מציע לך משהו, החל מכוס קולה, דרך מתן עדיפות בהגשה ליד השולחן ועד מתנה או תשלום עבורך בבית קפה, למדי לא להתנצל ולא להרגיש רע עם זה אלא לקחת, ולומר תודה. אנשים אוהבים לתת, כי הם מרגישים מועילים. אם את מתנצלת על קבלה של נתינה של אחרים ודוחה אותה כי את במבוכה, יפסיקו לתת לך. וכשאת חושבת שמגיע לך לקבל, ושתדעי לעשות זאת בחן ובתודה, הצד השני ירגיש טוב עם הנתינה שלו, וכבר לא תהיי מובנת מאלייך. הצד השני ירגיש שאת שווה השקעה. ואחר-כך, בזמן המתאים, תתני גם את מעצמך. בלי חשבונות, אלא כי את חושבת שמגיע גם לו. כך שניכם לא תהיו מובנים מאליכם. ואם הוא לא יודע לקבל (וזה יכול לקרות), נסי שוב בפעם אחרת. ואם זה עדיין קשה לו, המשיכי לנסות מדי פעם, אבל תדברו על זה כאשר תרגישו חופשיים יותר לדבר על נושאים כאלה.