ריב על פרטים קטנים בזוגיות - מה מסתתר?

תאריך פנייה: 01.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
dאלון
דעתכם לגבי ויכוח בין בני זוג
01.09.2011 • 09:23

שלום,
אני ובת זוגתי רבנו אתמול על דבר שנראה לכאורה סתמי, אך הוא למעשה משמעותי.אנחנו חלוקים בדעותנו, ואשמח מאוד לקבל את דעתכם הכנה בנוגע לויכוח, על מנת להבין טוב יותר מדוע הוא התרחש.הויכוח: עברנו לגור ביחד, ואז התחלנו לשים לב לפרטים הקטנים בהתנהגויות של כ"א.אני שמתי לב למשל שהיא נוהגת לשים את הכפכפים ליד המיטה, דבר שהפריע לי.אמרתי לה שמפריע לי לישון עם כפכפים ליד המיטה, וביקשתי שתשתדל לשים אותם במקום אחרי כשהולכים לישון.היא התעלמה מהבקשה, וכששאלתי למה, הטענה הייתה שהבקשה שלי אינה הגיונית לפי ההיגיון שלה, ושהיא לא תעשה שום דבר שנוגד את ההיגיון שלה.ניסיתי להסביר לה שכשחיים ביחד ובזוגיות, צריך לפעמים לעשות פשרות, ושזה אמור לבוא באופן טבעי. הרי אמרתי לה שזה מפריע לי, אמור להיות לה אכפת שזה מפריע לי, הבקשה אינה מוגזמת בשום אופן ואינה פוגעת בה בשום אופן, ולכן הייתי מצפה שפשוט תעשה את זה. אני רואה את זה כדבר פשוט. גם אם אין לי הסבר עמוק לגבי למה זה מפריע, זה פשוט מפריע, והייתי מצפה שהיא תעשה את זה.מאוד פגע בי שהיא לא עשתה כי "זה נוגד את ההיגיון שלה" ולא הייתה מוכנה לעשות מעשה התחשבות פשוט עבורי.מבחינתה, זה פשוט נוגד את היגיון שלה, וזהו, אין פשרות.מה דעתכם? אשמח מאוד לשמוע..תודה רבה !!

ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי עכשיו, או בעוד כמה שנים?
02.09.2011 • 15:52

אלון יקר,
בחרתם שניכם נושא שולי לריב עליו. ואז, קל לך לומר "אמור להיות לה אכפת שזה מפריע לי", אלא שבאותה מידה "אמור גם לך להיות אכפת מכך שזה חשוב לה" ולכן, ובאותה מידה, "הבקשה שלה אינה מוגזמת ואינה פוגעת בך בשום אופן".כלומר... למה בדיוק זה כל כך חשוב לך, ולמה אתה לא מוכן לעשות פשרות בדבר שנראה פעוט כל כך?יתכן שיש לך קושי כפייתי בסידור של דברים סביב המיטה. אולי קושי שאתה צריך לטפל בו. האם זה הקושי היחיד שלך בעניינים מסוג זה? איך אתה מסתדר עם ספל מים על השידה ליד המיטה? איך אתה מסתדר עם מברשת השיניים שלה כשהיא נשארת לפעמים שלא בכוס? או עם בגדים שלא קופלו כראוי?האמת? אני לא בטוח שזה הכיוון. אני חושב שעברתם לגור ביחד, ואתם, ובכלל זה אתה, מנהלים משא ומתן עתידי על יחסי הכוחות שביניכם. כי הרי כל בקשה או דרישה או היענות מנקודה זו ואילך, היא תקדים. אם תצליח להכניע אותה בדבר כזה פעוט, יש סיכוי טוב שתצליח גם בדברים אחרים, והזוגיות יכולה להיראות טוב מבחינתך. ומנקודת מבטה – אם היא תיכנע לכל גחמה קטנה שלך עכשיו, איך ייראו החיים שלכם ביחד? מן הסתם, צריך להפסיק עם השטויות האלה כאשר זה עוד קטן. ונדמה לי שעל כך אתם רבים היום. על התנאים של בניית הזוגיות, יחסי הכוחות וחלוקת התפקידים שביניכם. בדיוק לכן אתם "שמים לב לפרטים הקטנים שבהתנהגויות שלכם". אתם רוצים זוגיות טובה? למדו להפסיק עם זה כבר מלכתחילה. ואם אתם לא יכולים – אולי כדאי, בדיוק עכשיו, ללמוד לעשות זאת דרך יעוץ זוגי. אחרת תצטרכו לעשות זאת בעוד כמה שנים, כשהנזק של ההתמודדות הזאת יהיה גדול בהרבה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083