ריב בזמן בחינות - איך לנהל?
סיון
מתוסכלת..
⌄
שלום.
אני בת 23, סטודנטית לכלכלה. יש לי חבר שנה ואני סטודנטית שנה ראשונה. הבעיה היא חוסר סדר העדיפויות שנוצר אצלי בעקבות הקשר הזוגי. כעת אני בתקופת מבחנים (מבחן אחד לימיים בערך) ואני חייבת ללמוד. העניין הוא שכאשר אני וחברי רבים אני לא מצליחה ללמוד כמו שצריך ולא להתרכז בכלל, ולזה תוצאות שליליות מאוד. אפילו בעת המבחן אני חושבת על הריב ועל תוצאותיו ולא מצליחה להוציא את זה מהראש. ניסיתי כדורים לריכוז אך גם זה לא עוזר לי להישאר מרוכזת. אני מאוד רוצה להצליח ונורא קשה לעשות את זה ככה. אנחנו לא רבים הרבה אבל כשיוצא לנו לריב זה יוצא בתקופות הלא קלות האלה.אני מרגישה שאני חייבת לעשות סוויץ' בראש לפחות למשך החודש הקרוב ולהתרכז במבחנים ולא בריבים הבאמת שטותיים שלנו.. זה נכון שאנשים אומרים- צריך סדרי עדיפויות בחיים אבל השאלה היא איך בונים אותם נכון? אודה לתשובתך ועצתך..תודה רבה..
ד"ר אורן חסון
לריב או לא? - סדרי עדיפות
⌄
סיון יקרה,
אם יש ביניכם דיבור, ואם יש ביניכם אמון סביר, קחי אותו בתחילת תקופת בחינות, ואמרי לו שאת לא יכולה להרשות לעצמך לריב בתקופת הבחינות. אמרי לו שבלית ברירה, את לא מוכנה להרשות לעצמך להכנס למריבה, ושכאשר תזהי שאתם בדרך, תצטרכי לקטוע אותה בראשיתה, ושלא ייקח את זה אישית נגדו. את פשוט לא רוצה להכשל בבחינות, ושיכין עצמו מראש לסדרי העדיפות שלך. יותר מזה, אל תציגי את זה כאילו הוא זה שמועמד לעורר מריבה ואת קוטעת אותה, אלא תפעילי אחריות כפולה, ובקשי ממנו שאם הוא מזהה תחילת מריבה, שלא ייתן לך להיגרר אליה, ויעצור אותה בתחילתה, כי הבחינות שלך חשובות יותר. לא חשובות יותר מהזוגיות, אבל כן יותר מברור מעמיק של יחסים במקום ובזמן שאתם מתחילים לריב. דחו אותם למקום אחר.ואגב כך, אולי תלמדו בזמן זה גם שליטה עצמית, וגם זה כשלעצמו חשוב.