יעוץ זוגי: איך להצליח בתהליך
עדי
ייעוץ זוגי
⌄
אני ובעלי נשואים 3 שנים+ילד .. בחודשים האחרונים נקלענו למערבולת שבה קשה לנו לתקשר ... אני אוהבת אותו מאוד .... אבל לאחרונה הוא פשוט עשה כל דבר בניגוד לעקרונותי... ומאוד קשה לי להתמודד עם כל מה שעשה ולשכוח..במיוחד מכיוון שבעודי עובדת על עצמי לשכוח דבר אחד, קורה דבר שני...בעלי היה עד היום אנטי יועצי זוגיות למינהם ... מכיוון שטוען כי אף אחד אינו יודע טוב ממנו על עצמו והזוגיות שלו ... ועוד טען כי אם ילך יום אחד ליועץ זאת אומרת כי הוא משלים עם זה שזו ההזדמנות האחרונה שהוא נותן לזוגיות...אתמול הסכים לבוא לייעוץ ומצד אחד שמחתי אך מצד שני הדבר הדאיג אותי.... שהרי לפי מחשבתו ודבריו זוהי ההזדמנות האחרונה....אני לא יודעת מה לעשות ... ואת האמת אני לא יודעת אם יש טעם ... פשוט קרו כ"כ הרבה דברים .... שבאמת קשה לי לדבר עליהם...אז כמה שאלות:1. איך לשנות לו את ההשקפה לגבי יועץ זוגי?2. עד כמה אפשר לסלוח למישהו ומתי בעצם אומרים "די"? האם יש בכלל טעם לייעוץ ?נ.בבעלי טוען שמאוד אוהב אותי ומאוד מאמין בכך אך יש הבדל עצום בין הדיבור למעשה...תודה רבה
ד"ר אורן חסון
קליק נכון
⌄
עדי יקרה,
הוא הסכים ללכת ליעוץ זוגי, אז לכי איתו ליעוץ זוגי והתחילי תהליך. ונדמה לי שאת לא שואלת איך אפשר לשנות לו את ההשקפה על יעוץ זוגי, כמו איך לקחת אותו ליעוץ זוגי ושבכל זאת לא יראה בזה הזדמנות אחרונה. כלומר, את רוצה בעיקר שייתן לזוגיות שלכם יותר מהזדמנות אחת, כי הזדמנות אחת בלבד מאיימת עלייך.ובכלל, אם את שואלת אם יש טעם ליעוץ, אז אולי את היא זו שצריכה לשנות את השקפתה על היעוץ הזוגי. ובתשובה לשאלה אם יש בזה טעם, התשובה נעוצה בשאלה עד כמה אתם גמישים ביכולת שלכם לשנות את דרכי החשיבה שלכם, ועד כמה אתם רוצים לתת לזה צ'אנס. אלו הם שני הגורמים המרכזיים שמשפיעים על הצלחת הטיפול. זה, והמיומנות של היועץ הזוגי ליצור איתכם את הקליק הנכון.