רוקד, בצליעה, על שתי חתונות
נילי
מאהבה לידידות.
⌄
שלום.
קוראים לי נילי ,גרושה בת שלושים ושש פלוס ילדה בת עשר,ואשמח לעצה טובה והכוונה בנוגע לקשר מסויים שאני מצויה בו.לפני כשנה וחצי הכרתי גבר בן ארבעים ושתיים גרוש פלוס שלוש בנות.הקשר בינינו החל כשהוא היה גרוש כשנה וחצי,אולם עד להכירותינו הוא עדיין היה בקשר מיני עם גרושתו .החודשיים הראשונים של הקשר בינינו היו בגדול טובים ביותר והיה חיבור מדהים ביננו,אולם אוכל לאמר שכבר מתחילת הקשר שמתי לב שבן זוגי נלחץ מכל סוג של התקרבות מצידי,בהמשך כששמע שגרושתו החלה בקשר הרגשתי שהוא מבולבל לחלוטין אך אינו מוכן להודות בכך גם בפני עצמו,אני מצידי קלטתי את הבילבול וההתרחקות והחלטתי לסיים את הקשר,אולם הוא מצידו לא הירפה ואמר שאני המושלמת בשבילו,אך מצד שני לא היה מוכן לשום סוג של מחוייבות בטענה שהוא מבולבל,אולם גם מצד שני לא לחץ בעניין הסקס ואמר שרוצה אותי גם ללא זה,היו בינינו המון ניתוקים וחזרות,ואוכל לאמר שעדהיום אינו באמת חווינו חברות עם יכות אמתית ביננו בשל כך,לבסוף לאחר שנה החלטתי לשים לזה קץ,ולהמשיך הלאה תוך התנתקות טוטאלית ממנו,אולם הוא עשה הכל בכדי לסכל כל ניסיון שלי להכיר בניזוג אחרים .נכוןלהיום הוא עדיין לא מרפה ואמר שלא יוותר עלינו לעולם ושבסוף ייהיה בסדר ושרק אהיה סבלנית.הוא מצדו מתעקש שנהיה ידידים גם בלי סקס וניתן לדברים להתפתח מעצמם,רציתי לציין שבכל תקופת הכרותינו היינו במיטה רק שלוש פעמים,אולם למרות זאת הייתה לי אהבה גדולה אליו ואני חוששת שלהתחיל שוב אךכידידים זו טעות.רציתי לציין שאני טיפוס שזקוק נואשות לווודאות,והוא ההפך גמור ממני.אני ם יודעת שאני מאוד יקרה לו ובשל כך אינו מרפה. מהלעשות?
ד"ר אורן חסון
רוקד, בצליעה, על שתי חתונות
⌄
נילי יקרה,
הרי ברור שזה לא קשר זוגי של ממש. הוא בין לבין, ונשאר לרקוד, גם אם בצליעה, על שתי החתונות. ואת הרי לא רוצה חתן צולע, נכון? גם מוזר העניין הזה של זוגיות בלי סקס. מאחר שזה חריג, זה אומר שיש משהו שאת לא יודעת עליו, ואשר הוא כנראה מסתיר. או תפיסת עולם חריגה. כל זה לא מתאים לך.אבל קחי בחשבון שכאשר את אומרת שהוא "עשה הכל בכדי לסכל כל נסיון שלך להכיר בני זוג אחרים", את מטעה את עצמך. את היא זו שמאפשרת לו. הוא לא יכול למנוע ממך ליצור קשרים אחרים, אם את מנתקת את הקשר ממנו. זו בחירה שלך. ואולי, אם תראי זאת כבחירה שלך, יהיה לך קל יותר גם להמשיך הלאה. כל מה שאת צריכה זה להפסיק לדבר איתו, שזה אומר לא לענות לטלפונים, ואם את במקרה עונה לומר "תודה, די, ביי". זו הדרך הפשוטה להימנע מהשפעות שלו, ולהמשיך הלאה. אבל את צריכה לרצות, למרות אי הנעימות. מותר לך לומר לעצמך שאת חשובה לעצמך יותר מאשר אי הנעימות המסויימת שלו.