גירושין והשפעתם על ילדים

תאריך פנייה: 05.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לוסי
הסתרת כספים,שקרים,תככנויות
05.04.2011 • 20:59

שלום
שמי לוסי בת 35 נשואה 10 שנים ואם ל4 ילדים קטנים.כשהוריי התגרשו בהיותי בת 6 אני הבטחתי לעצמי שאני לא אכנס למערכת יחסים שהיתה להוריי.כבור שנים התחתנתי ולצערי הרב אני נשואה למישהו שהוא אלים מילולית,תחמן אף פעם לא אומר לי את האמת,מסתיר ממני כספים בקיצור איכס.אני רוצה מאוד להתגרש ממנו אבל כל הזמן אני חושבת על הילדים שהם יפגעו הכי הרבה מניסיון.נורא קשה לי במעכת הזאת אבל כל הזמן אני מנסה לשנות אותו ומסבירה לו איך חיי זוגיות צריכים להיות והוא משתנה לשבוע וחוזר על עצמו. נמאס לי ואני לא יודעת כיצד לפעול.ולהתגרש אתם שואלים מפחדת מזה פחד מוות מכל התהתליך זה.

ד"ר אורן חסון
הכנה מוקדמת, או יעוץ קודם?
07.04.2011 • 00:41

לוסי יקרה,
נישואים, ועוד יותר גרושים, הם החלטה מורכבת, ולפעמים גם מבצע מורכב. יש לכך גם הבטים רבים. כלומר, את חוששת מכך שהילדים ייפגעו מהגרושים. השאלה היא היכן הם ייפגעו יותר? כי גם המודל שיש להם על זוגיות, והיכולת שלכם לתרום להם כהורים בתנאים הללו נפגעים, ואולי גם נפגעים קשה. האם אמא אומללה היא סביבה טובה לבניית בטחון עצמי ויכולת להיות מאושר בעתיד? בדרך כלל לא. ולכן הרבה תלוי ביכולת שלך להתמודד, ובשלום שתצליחו ליצור כהורים גרושים. לפעמים חשוב לא פחות ללמוד לכבוש כעסים במהלך ולאחר גרושים מאשר במהלך נישואים.אני מבין את ההתלבטות שלך, אבל לא העלית את האפשרות של יעוץ זוגי. כדאי שתחשבי על זה. קודם כל, כי יש סיכוי שאולי משהו ישתנה. שנית, כי גם אם החלטת כבר להיפרד ממנו, אם תעשו זאת תוך כדי ייעוץ, כנראה שתעשו זאת נכון יותר.ואם הוא יסרב ללכת ליעוץ זוגי, לכי לבד. תלמדי לנהוג נכון יותר במערכת הקשה הזו, אולי גם לשנות בה משהו ולהגיע לשליטה טובה יותר, ואולי, אם צריך, למצוא דרך לאסוף כוח ולהיפרד נכון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083