טוטליות בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 06.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רונית
פגיעה באמון
06.04.2011 • 10:55

קודם כל אני רוצה להסביר את מצב הזוגיות שלנו לפני המקרה הייתה לנו את הזוגיות הכי מושלמת שיכולה להיות מכל הבחינות.היה בניינו המון.הבנה , הקשבה ,שותפות , כנות , פתיחות , ואמון מלא טוטאלי.לפני זמן מה גיליתי שבעלי מעשן כבר שנתיים , זה לא מה שמפריע לי אלא מה שפגע בי כל כך קשה זה הפגיעה בכל מה שהיה בניינו מבחינתי זה ממש כמו בגידה .כל פעם שהיה חוזר מהעבודה הוא היה מסריח מהסיגריות אבל היה אומר לי שזה מהעובדים האחרים. כל העולם ידע על זה חוץ ממני שזה משהו שמעולם לא קרה לי. ההסבר שלו לזה הוא שלא רצה לאכזב אותי אבל האכזבה והפגיעה שנגרמו מכך הרבה הרבה יותר קשים.מה שלעולם לא חשבתי שיקרה לי קרה לי אני לא יודעת איך אני יכולה להאמין בו ולסמוך עליו שוב כמו פעם כי ממש הלכתי כעיוורת ללא שום חשש הייתי בטוחה שהוא לעולם לא יסתיר ממני משהו.אנחנו יחד כבר 7 שנים ויש לנו 2 ילדים.אני אשמח לדעת איך אפשר להחזיר את מה שנהרס כי אני אדם מאוד טוטאלי הכל או כלום.קשה לי להיות עם מישהו שצריך להיות האדם שאני הכי מאמינה בו ולא להאמין בו ב 100%.אני אשמח מאוד לקבל עזרה תודה

ד"ר אורן חסון
טוטליות? - אולי...
07.04.2011 • 00:44

רונית יקרה,
לאנשים טוטליים לא קל, כי קשה להם להתפשר על הבטים אנושיים של הזולת. הם במאבק. ואם את לא מוכנה להתפשר על הטוטליות שלך, את בעצמך נותנת את התשובה – יהיה לך קשה. אבל אני חושב שבעיקר נפגעת מהנאיביות שלך. לא מתאים לך להיות נאיבית, ובודאי שלא מתאים לך שאחרים חושבים שאת כזו. זה הופך אותך, לכאורה לפחות, לפגיעה מאד. נדמה לי שכאן הקושי האמיתי שלך. אלא שאת שבע שנים איתו ועם שני ילדים. לכו ליעוץ זוגי, גם כדי להגיע למשהו שתוכלו לחיות איתו, ואולי גם כדי שתלמדי שאולי את פגיעה פחות ממה שאת חושבת, אם זה חשוב לך ללמוד את זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083