רוצה להתאהב - איך עושים זאת?

תאריך פנייה: 12.11.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
ערן
בן 31 מבולבל!
12.11.2011 • 18:43

שלום
ושבוע טוב לך!

אני בן 31 רווק ואני מרגיש ויודע שיש לי קושי להתאהב עזבתי זוגיות של 3 שנים שבה לא הייתה לי אהבה והייתי אומלל חיכיתי ליום שאעזוב סבלתי כל יום עד שבסוף עשיתי את זה לשמחתי הרבה לפני כן גם הייתי בזוגיות 3 שנים.
לפניי חמישה חודשים חודש לאחר הפרידה מהאקסית הכרתי מישהי ומאז אנחנו ביחד ואני מרגיש שגם איתה קשה לי להפתח אני מנסה לעשות הכל ולעבוד על כל מיני שיטות עד שהחלטתי לנסות לתת אימון ואמרתי לה שאני אוהב אותה אני מרגיש שזה אחד בפה אחד בלב אבל לא חיכיתי להרגיש דבר ראשון החלטתי אבל אני מרגיש שאני עובד על עצמי אני מרגיש שזה לא אמיתי מה אפשר לעשות ? כל כך הרבה שנים ואין ספור זוגיות אני נראה טוב מאוד מעולם לא הייתה בשבילי בעיה להשיג בחורה אבל קשה לי להקשר רגשית אני מרגיש ריקנות ועצב כל החברים שלי מתחתנים חלק כבר עם ילדים ורק אני לא מוצא את עצמי עדיין בחיפושים אני ממש מתוסכל מה אפשר לעשות? ואיך אפשר להתאהב אני מתחיל להרגיש לחוץ לגילי למרות שאני נראה בן 26 אני צריך להיות לחוץ? יש משהו שאני יכול לעשות כדי לזרזר את העניין??

ד"ר אורן חסון
רוצה להתאהב
13.11.2011 • 14:14

ערן יקר,
אתה מתאר מצב עצוב שבו אתה רוצה קשר, אתה רוצה להתאהב, יש לך הבחורה שאתה חושב שמתאימה לך, אבל אתה לא יודע איך עושים את זה. יתכן מאד שיש לך קושי בחשיפה רגשית, וזה משהו שצריך לעבוד עליו. אני מציע לך ללכת ליעוץ פרטני אצל יועץ זוגי (!), להתחיל לדבר ולהבין מה הקושי, ובמידת הצורך – לערב את בת הזוג שלך בשיחות (ולכן לעבוד עם מי שגם מנוסה בעבודה עם זוגות). זה חשוב, כי ביחד תצליחו לשחרר יותר בקלות את הבלמים הרגשיים שלך. אבל לך עם היועץ הפרטני שלך, ותראה איך אתה מסתדר עם זה. זה הכיוון שאתה צריך לדעתי לקחת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ערן
רוצה להתאהב
13.11.2011 • 14:40

רציתי להוסיף ולומר שאני בעל הפרעת קשב וריכוז ואני יודע שיש לזה השפעה ישירה על הרגשות השאלה האם יועץ זוגי יכול לעזור גם עם קיימת בעיה של ריכוז וקשב?
האם יועץ זוגי יכול לתת לי מענה ולעזור לי לחשוף רגשות זה לא תפקידו של פסיכולוג? יש דבר כזה חסימות רגשיות ? והאם ניתן לנטרל/ לבטל את זה ? כל כך קשה לחיות בלי האהבה.
אני אפילו לא יודע מה חושבים ואיך מתנהגים כדי להתאהב ? קצת חפרתי אבל אשמח אם תוכל לענות לי כי אין לי מושג מה לעשות תודה.

ד"ר אורן חסון
מתחילים מהבנה של הבעיה
15.11.2011 • 00:15

ערן יקר,
כמעט כל מטפל זוגי הוא גם פסיכולוג או פסיכותרפיסט. מעבר לכך, אני לא יכול לענות לך על הבעיה המסויימת והאישית שלך מבלי לדעת הרבה יותר. לך לטיפול, וביחד תוכלו לנסות להבין טוב יותר, לדעת מה אפשרי ומה לא אפשרי, ולמצוא פיתרון ממשי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083