רומן בעבודה וזוגיות: מה לעשות
שירי
זקוקה לעזרה- רומן בעבודה
⌄
הייאני נשואה מספר שנים וקשר עם אחד מעמיתיי גלש מידידות טובה למשהו יותר מזה(התנשקנו כמה פעמים). התעשתתי ושמתי לזה סוף כיוון ששנינו נשואים עם ילדים וזה ברור שאף אחד מאיתנו לא מוכן לעזוב את הבית.הבעיה היא שכבר הספקתי לפתח כלפיו רגשות(ולטענתו גם הוא כלפי-סוג של נפש תאומה).מאז שהחלטתי להתרחק ממנו(הוא מאד רוה להמשיך ומנסה לשכנע אותי לקיים את הקשר בלי לפגוע באף אחד) מאד קשה לי בעבודה. אנחנו עובדים במקום קטן והתרחקות ממנו היא בלתי אפשרית. כנראה קשה לי להסתיר את הדכאון שלי ואנשים כבר התחילו לשאול שאלות שכרגע אני מתרצת כבעיות בבית, אבל אני כמובן על הפנים.היתי עוזבת את העבודה, אבל ניסיתי לבדוק במקומות אחרים וכרגע מבחינה כלכלית זה ממש בלתי אפשרי. איך אני יכולה להמשיך ולהתנתק ממנו באופן רגשי כשאני רואה אותו כל יום? הוא כל הזמן אומר לי שהוא עצוב ושאני חסרה לו- האם גברים בוגדים יגידו כל דבר על מנת להכניס למיטה או שיש מצב שזו האמת? מה ניתן לעשות עם בעלי כדי להחזיר את הריגוש שהיה פעם- מתארת לעצמי שזו השחיקה השגרתית שדחפה אותי לזה?תודה-אשמח לכל עזרה
ד"ר אורן חסון
לשמור על הבית, אם זה מה שאת רוצה
⌄
שירי יקרה,
אם העבודה שלך מאיימת על השלמות הנפשית שלך ועל הנישואים, עשי את מה שחשוב, למרות המחיר. הקושי שאת מתארת הוא אחת הסיבות מדוע לנהל רומן בעבודה זה דבר מסובך, בין אם מדובר באנשים פנויים ובין אם לאו. כרגע, המאמץ של הגבר הזה להשיג אותך בכוח, והלחץ שהוא מפעיל עליך, נובע גם מכך שהוא יודע שהוא בעמדת כוח - אסור לך לומר שום דבר לאף אחד. קודם כל, כי הוא יודע שאת חוששת לעצמך, ושנית, כי אולי הוא מעריך שאת גם לא רוצה להזיק לו. אז הוא מוכן לקחת את הסיכונים, ולסכן גם אותך, כאשר אין סימטריה. בחברה שלנו - בגידה של אשה נענשת בדרגת חומרה חברתית, משפחתית וכלכלית הרבה יותר גבוהה מאשר בגידה של גבר.ובאשר לשאלה הנוספת ששאלת: ראי בבקשה שני מאמרים רלוונטיים שכתבתי פעם. האחד - הגבר הנשוי: דבש עם עוקץ מוסרי בקצה, והשני - הבגידות ההרסניות ביותר הן אלו שלא מתגלות. תמצאי אותם בדף המאמרים באינטרנטשלי.כך או כך, לאחר שתפתרי את הבעיה הזו, תצטרכי לחזור ולטפל בבעייה המהותית האחרת, והיא הזוגיות שלך. לבחון מה חסר לך, לא בעיניים ביקורתיות, אלא בעיניים בונות. איך לשנות, ולשאול את עצמך בעיקר - מה אני יכולה לעשות כדי ליהנות יותר עם בן זוגי, כדי שלי יהיה יותר טוב איתו, וכדי להביא אותו, באמצעים נעימים וטובים, לעשייה חיובית ולאוירה טובה ולרצון טוב כשהוא איתי.