גבר כועס: מה עושים?

תאריך פנייה: 27.09.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נישואים במשבר
הצילו
27.09.2013 • 13:43

אז ככה אני נשואה מזה שנתיים התחתנתי עם בחור גרוש כבר פלוס ילדה.אני אוהבת אותו מאוד כיום יש לנו ילדה קטנה.הכל היה טוב בינינו רק שבזמן האחרון בשנה האחרונה אני מרגישה לא מאושרת ביכלל.הוא לא אוהב את המשפחה שלי הוא משפיל אותי כל הזמן משתיק אותי.דוגמא.אני יענה לו באיזו שהיא צורה והוא יספור עד 3 ועד אז יש לי זמן לבקש סליחה ואם לא הוא פשוט יסגור את הטלפונים ויצא מהבית ולא ידבר איתי שבוע אם צריך.בנוסף הוא בן אדם מאוד פרטי יש לו קודים בכל מקום החשבונות שלנו ניפרדים והוא חטזר בשעות נורא מאוחרות בטענה שהוא צריך לנקות את הראש.אני כרגע מובטלת פוטרתי מהעבודה כולעי התמסרתי לילדה שלנו.טוען שהוא אוהב אותי כל הזמן אומר את זה אני פשוט לא מאמינה לו.איך בן אדם שאוהב מתנהג ככה?אני רוצה לשקם בינינו את היחסים כל פעם טוען שלא מפחד להתגרש ואם כן הוא פשוט יוותר על הילדה!!!!!לא יודעת מה לעשות..הוא לא מוכן להגיע למשפחתי מכיוון שליפני כמה זמן עזבתי את הבית לשם לכמה ימים אחרי ריב גדול.הנושא הזה של המשפחה שלי מאוד חשוב לי.היות ואין לי חברה ככ האחיות והמשפחה הם העוגן שלי.

ד"ר אורן חסון
"מעניש" היכן שכואב?
29.09.2013 • 11:32

נשואה יקרה,
כבר כתבתי על כך אולי מאות פעמים כאן בפורום. אהבה אינה רק הרצון להיות ביחד, אלא גם הרצון להיטיב עם הצד השני, כי זה כשלעצמו עושה לי טוב. הגבר שהתחתנת איתו הוא גבר קשה, שמרגיש שאינו מצליח לתקשר איתך או להסביר לך מה חשוב לו, ולכן "מעניש" אותך היכן שכואב, אולי בתקווה שתלמדי איך לנהוג באופן שהוא רוצה. מה בדיוק הוא רוצה? - אני לא יודע. למה הוא מתוסכל? - אני לא יודע. על מה הויכוחים ביניכם חוץ מאשר על כוח השפעה על חיי המשפחה והזוגיות שלכם? - אם את זה אני לא יודע. אבל משהו בתקשורת ביניכם לא עובד. האם את קלה, לצורך העניין הזה? האם לך יש יכולת הקשבה לצרכים שלו וקבלה של דברים שהם שונים ממה את צריכה? - גם אלה דברים שאני לא יודע.טוב וחשוב שיש לך עוגנים חיצוניים. אל תוותרי עליהם, אבל אם הוא כועס עליהם, את לא צריכה לגרור אותו לשם, ובשלב הזה, אולי אפילו רצוי שלא, עד שהעניינים יתיישבו קודם ביניכם. ואם הוא מנסה לבודד אותך מהם, לכו לייעוץ זוגי דחוף, או לבדך אם הוא מסרב, והתחילי בתהליך של בדיקה של כל מה שכתבתי למעלה. יתכן שתצליחי לשנות כמה דברים בסיסיים גם לבדך, אם הוא לא ייכנס לתהליך יחד איתך. ואת צריכה לשם כך את גודל הרוח להיות מסוגלת לומר (אם הוא לא רוצה לבוא), שאת לוקחת את האחריות על עצמך, והולכת כדי לדעת מה את צריכה לשנות. יתכן שירצה לבוא איתך, ויתכן שלא, אבל אם זה יהיה הנימוק שלך, יהיה לו קשה למנוע זאת ממך מוסרית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083