רומן בין בעל לאחות? גבולות בזוגיות
סיון
בעייה.
⌄
שלום
!בעלי ואחותי מבלים יותר מידיי זמן יחד ומשחקים 'משחקי ידיים' לא הולמים לכל הדעות (באחת הפעמים מצאתי אותם ישנים על אותה מיטה בצהריי היום). שוחחתי עם שניהם (יחד ובנפרד) אך זה לא עזר. הם ממשיכים להתרועע יחד בשעות לא שגרתיות ולעיתים בעלי לא מגיע הביתה כלל. מה אני עושה? שיחות לא עוזרות, פעולה במקרה זה תביא לסיום חיי הנישואין ואנו הורים לתינוק בן 4 חודשים כך שכרגע זה לא אופציונאלי.אני צריכה עצה.
ד"ר אורן חסון
לדעת מהם הגבולות שלך קודם
⌄
סיון יקרה,
מתוך מה שכתבת, לא ברור מה יש ומה אין. גם לא ברור לי מה זה אומר שבעלך "לא מגיע הביתה כלל". האם הוא ישן אצלה כל הלילה?האינטואיציה שלך אומרת דבר מאד ברור. אם לבן זוגך יש רומן עם אחותך, אני לא יודע אם העובדה שיש לך תינוק בן 4 חודשים או לא משנה משהו. זה אומר שאת צריכה לעשות משהו בנושא, בלי שום קשר לבן שלכם. וזה אומר קודם כל שאת צריכה, אולי, לערב את ההורים שלך שיעמידו את הבת שלהם לסדר. כי ברור שאם יש משהו ביניהם, זה לא רק יהרוס את הזוגיות שלך, אלא גם את היחסים שבינך לבין אחותך. כלומר, מישהו נוקט כאן, על פי החשד, בחוסר אחריות גדול (גם בן זוגך וגם אחותך). ומה שברור הוא שגם אם דברת איתם, לא הצלחת לשים גבולות לעניין. יכול להיות שלא היית נחרצת מספיק, ואולי את לא יודעת להיות כזאת. אם האינטואיציה שלך אינה פרי דמיונך, את צריכה לדעת להגיד להם דברים ברורים וחד משמעיים, ולדעת לעמוד על שלך.אולי כדאי לכן, לפני כן, שתחשבי רגע עם עצמך היכן הגבולות שלך. ברגע שתדעי אותם, תדעי להציב אותם גם לאחרים.