איך לגרום לו להפסיק?

תאריך פנייה: 14.06.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אילנית
אופטימיות סתם?
14.06.2011 • 10:58

הייאני ובן זוגי לשנה וחודשיים האחרונות נפרדנו בשבוע שעבר. ואני מרגישה ממש בסדר כבר. ברור שיש געגוגים אבל דמעות כבר אין ויש הבנה של המצב.בעיה אחרת שמפריעה- אמא שלו נוטה להתקשר אליי כבר כמה פעמים לשאול לשלומי ולהגיד כמה שהיה לה ולבעלה ולבת שלה ממש עצוב ושכל כך התאמתי למשפחה ושחבל שהבן שלה לא יכול עוד לראות מה הוא הפסיד (לא התנסה בהרבה קשרים). הוא כבר בן 25. (כן. כ ב ר בן 25)..אני לא רוצה שהיא תגיד לו על זה שום דבר כדי שזה לא עוד יותר ירחיק את הסיכויים שאי פעם נחזור .מצד שני "אמא יודעת הכי טוב" ואולי היא יכולה להכניס בו היגיון:)אני הרבה יותר מנוסה בקשרים. היו לי הרבה ומכל הסוגים כמעט וחשבתי שזהו מצאתי את מה שמתאים לי אבל הוא לא מנוסה ולא משנה כמה א נ י רואה שהקשר הזה הוא דבר נכון (הוא רואה את הרע יותר מאת הטוב כרגע- למרות שלא היה רע בכלל).. גם אמא שלו אומרת שבתור אמא היא רואה את מה שטוב ואני מנסה להסביר לה שברור שזה טוב אבל אין משהו שאני יכולה להגיד או לעשות כדי שזה ישתנה כי הוא לא נמצא באותו מקום שאני נמצאת.איך גורמים לזה להפסיק?

ד"ר אורן חסון
לגרום "לזה" להפסיק
14.06.2011 • 14:45

אילנית יקרה,
האמת היא שלא הבנתי את השאלה. איך גורמים למה להפסיק? לאמא שלו להתקשר? להפסיק את הריחוק שלו, כדי שיחזור בו?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אילנית
לגרום "לזה" להפסיק
14.06.2011 • 14:54

איך גורמים לאמא שלו להפסיק להתקשר ולגרום לה להבין שמה שטוב לה, לא בהכרח דבר שטוב לבן שלה... מבחינתה אני הכלה האולטימטיבית.. מתאימה למשפחה.. עוזרת, אוהבת אכפתית.. גורמת לבן שלה לעשות עם עצמו משהו.זה נורא מחמיא לי ונחמד לשמוע את זה אבל זה היחסים ביני לבין הבן שלה.. משפחה זה רק מה שמסביב.הבן שלה לא מעוניין יותר ועד כמה שזה נשמע מוזר, אני לא רוצה שהיא תנסה לדבר איתו על זה. שתעזוב. זה ביני לבינו. להיפך, אם היא תדבר איתו זה רק ירחיק יותר לדעתי ("ילדים" נוטים לפעמים לפסול את דיעת הוריהם)...אני לא רוצה שהסיכוי שעוד אולי יכול להיות יהרס בגלל זה (אני מבחינתי ממשיכה הלאה כן- אבל תמיד נחמד לדעת שיש עוד סיכוי אחרי הכל לא עבר הרבה זמן)..איך אני אומרת לה שאם היא מתערבת ומתקשרת אליי ואומרת לי את הדברים האלה זה רק מקשה עליי להתגבר בלי לפגוע בה? שמה שביני לבינו- נשאר ביני לבינו עם כל האהבה גם למשפחה..

ד"ר אורן חסון
לומר לה להניח לך
15.06.2011 • 20:24

אילנית יקרה,
אם זה כל מה שאת רוצה, את צריכה לדעת לומר לה את מה שאמרת לי כאן, במכתבך. כלומר, שאת מודה לה על הדאגה, אלא שכרגע אין לך מה לעשות בעניין, ושעדיף לך לתת לו לחשוב ואולי לחזור בו בעצמו. ושעד כמה שאת אוהבת אותה, אזי עד שזה יקרה את רוצה שקט, כי זה גם מפריע לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083