השלמה וכאב בזוגיות

תאריך פנייה: 14.06.2011 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
אמיתית
בגידה בחו"ל
14.06.2011 • 10:08

בנזוגי נסע לחו"ל עם חבר רווק, לנסיעה מאוד טעונת רגשותהוא גרוש, ילדיו חיים בחו"ל והנסיעה נועדה לנסות וליצור מפגש עם ילדיובנסיעה הוא חווה טלטלות רגשיות, הרבה תקוה אכזבהיומיים לפני החזרה ארצה הם נקלעו למסיבת רחוב תוססת, בה הכירו בחורה דרום אמריקאית מדליקהשתו הרבה בירה רקדו השתוללו ונפרדו ממנה בכך שהסיעו אותה בסוף הערב למלוןכשחזר ארצה נכנסתי למייל שלו, לחפש מייל חשוב שנועד ליונתקלתי בשלושה מיילים שנכתבו לאותה צעירה דרום אמריקאיתבמיילים תשבוחות ליופייה, כמה אשה מדהימה היא, חבל שלא יצא לבלות יותרהוא מתגעגע לנשיקות הארוכות לחיבוקים, מתאר שהלב שלו הלם בחוזקההוא חזר הביתה לאותם חיים אך משהו ממנו נשאר אצלו בנשמהוכל מכתב חתום ב באהבהקראתי את המיילים האלה והרגשתי שהשמיים נפלו על ראשימאז התעמתתי איתו מס פעמים, אני מרגישה נבגדת כואבת, אני בוכה הרבה, איבדתי את התאבוןרגע אני נצמדת אליו ורגע אני כועסת ומתרחקתהוא לא נבין על מה המהומה, מודה שחש שם באופוריה אבל מסביר את זה בדיכאון שהרגיש קודםאת האופוריה הוא לא מיייחס אליה, אומר שהיא הבחורה חסרת משמעות, אין לו אף רגש אליה,הוא מצטער על מה שהיה , אך חושב שאני מגזימה בתגובתי והורסת כל חלקה טובהבעבר חוויתי בגידה כואבת שהובילה לגרושים אחרי 15 שנות נישואיםוהאירוע הציף את הכאב והחזיר אותי לאותו מקוםעלי לציין שאנחנו בסביבות גיל הארבעים, מכירים 7 שנים, יחסינו ידעו עליות ומורדות,אך לפני שנה עברנו לגור יחדוהיה לנו ממש טוב, היתה ביננו הרמוניה, אהבה, חום, כבוד ואמון ואפילו דיברנו על חתונה ולהזדקן ביחד.הוא רוצה שאמחוק הכל ואחזור לחיינו הטובים, אך אני לא מצליחה למחוקהוא מציע שנלך ליועץ זוגימאז הפכתי חשדנית, עצובה, אני מרגישה בתחרות חסרת סיכוי, מול כל הנשים התוססות שמפזזות ומפלטטותאני לא רוצה להפרד איך לא יודעת איך להמשיך מפה

ד"ר אורן חסון
כשאת מוכנה להשלים, ולא מוכנה להודות
14.06.2011 • 14:45

אמיתית יקרה,
נדמה לי שנתת את התשובה בעצמך, בכך שאמרת שאת לא רוצה להיפרד. המשמעות של זה היא שאת מוכנה להשלים עם מה שהיה. מצד שני, את לא מוכנה להודות בכך, בודאי שלא בפניו, ולכן קשה לך לסלוח. והשאלה היא איך מתמודדים עם הניגודים הללו, ועם חוסר הבטחון שלך בזוגיות איתו?קבלי את הצעתו ליעוץ זוגי, אבל קחי בחשבון שבהכרח זה אומר השלמה עם מה שהיה. אין דרך אחרת להיות ביחד. עם זאת, את כן רוצה יותר בטחון, ולכן את כן רוצה שיבין עד כמה הוא לא היה בסדר. "השלמה" נראית כאילו שאת מוכנה שזה יקרה שוב, ולכן קשה לך. כל זה אמור לעלות ביעוץ הזוגי. כן חשוב שיראה ויבין את הכאב שלך, וכן חשוב לך לראות שהוא ירצה לפגוע בך בעתיד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אמיתית
כשאת מוכנה להשלים, ולא מוכנה להודות
14.06.2011 • 15:04

תודה על תשובתך, אני מבינה שאצטרך לסלוח, אם ארצה להמשיךטיפול זוגי בהחלט על הפרקהוא לא מבין את חומרת המעשה, מצטער, אבל חושב שאני נהנית לכאובהאם לדעתך זו בגידה? כי לדעתו זו לא.

ד"ר אורן חסון
לעסוק במה שצריך לעסוק
15.06.2011 • 20:23

אמיתית יקרה,
ההגדרה נדרשת בעיקר כדי לדעת מי צודק יותר ומי פחות. אני בכלל לא רוצה להכנס לזה. מה שבטוח (ולכן הוא העניין שבו צריך לעסוק) הוא שנפגעת, ואיבדת בו אמון. מה שבטוח הוא שהנטייה שלו שלא לקחת את כל האחריות שהיית רוצה שייקח, לא עוזרת לך לתת בו אמון, אלא להפך. לכן רצוי שתלכו ליעוץ, בין היתר, גם כדי להיות מסוגלים לדבר על דברים קשים מבלי להטיח האשמות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אמיתית
לעסוק במה שצריך לעסוק
16.06.2011 • 12:59

תודה על התשובה:) לקחתי לתשומת ליבי

אמיתית
בגידה בחו"ל
03.07.2011 • 20:57

כתבתי אליך ב 14.6 על בגידה של בנזוגי בחו"לעבר חודש מאותו מאורע אך עדיין אני מתקשה להתגבר,כשאני עם בנזוגי לרוב אני מרגישה טוב, ואפילו ממש טובאין לו קשר עם אותה בחורה, אך עדיין מלווה אותי תחושת עצב עמוק, חוסר בטחון במקום שלי בחייו, למרות שהוא מחזר אחרי ,רוצה בקרבתי ומתחרט מאוד על מה שהיה,מבחינתו כל הסיפור חסר משמעות ושולי, אך מבחינתי זה סוף העולם, אני רוצה להניח לסיפור ולעבור הלאה, אך מרגישה עננה מעל ראשי,אני מטרידה אותו בספקותיי והוא כבר מותש מבקש שאניח לעניין, שאניח לו, הוא רוצה לחזור לחיינו הקודמים, אך אני עדיין לא התגברתי על הטראומה.אינני יודעת מה לעשות, אשמח לעיצה