איך לגרום לבן הזוג לזוז?
אומללה
בעלי ואני
⌄
אני נשואה לגבר שלי כבר 17 שנה-הייתי מתארת אותו כאיש מאוד אדיש-שלא מוציא מלה מפיו אלה צריך למצוץ ממנו את הדיבור- הוא יכול לשבת מול הטלויזה 24 שעות ולא ידבר איתי מלה-לכן אני פונה לצט באינטרנט ושם אני מדברת עם אנשים-חשבתי הרבה פעמים להתאבד- בעלי קמצן -איפה שיש להוציא כסף הוא לא הולך מתחיל להמציא תירוצים- בחורף קשה לצאת בקור ובקיץ קשה לצאת בחום- הוא לא מוציא אותנו(ילדים בגיל ההתבגרות) לאף מקום כל הזמן בבית -רוצים לצאת? קחו את האוטו ותסעו לאן שרוצים-בקיצור בנאדם בלתי נסבל-אני כל יום מגלה מחדש שזה לא מה שמגיע לי-אך לא יעזור אני באמצע החיים כבר-ונמאס לי-רק הילדים שלי פשוט כואב לי הלב על החיים שהם חיים בשעמום -כל החברים שלנו יוצאים בשבתות-רק אנחנו בבית או אצל אמא שלופשוט סיוט-איך אגרום לו להשתנות-אם יש עדיין תקווה לכך?
ד"ר אורן חסון
להתחיל "לזוז" לבד
⌄
אומללה יקרה,
אני מניח שבן זוגך לא באמת נמצא 24 שעות מול הטלויזיה, אלא רק "יכול" לעשות זאת, לו היה הדבר תלוי בו, לדעתך.אני לא יכול לתת לך פתרון לשאלה שלך איך לגרום לו להשתנות. אני לא יודע מה גרם לו לאיבוד העניין בחיים, ולכן, מבלי שיגיע הוא עצמו לטיפול, זוגי או פרטני, יהיה קשה לפתור את הבעיה הזו שלך.אבל הקושי העיקרי שלך, לדעתי, אינו האיש שלך אלא את. במקום להחליט שאת תלויה בו ובמה שהוא עושה, קחי יוזמה, צרי לך חיים משלך, בני בילויים משפחתיים וטיולים עם הילדים שלך, והשאירי אותו מול הטלויזיה. יכול להיות שיום אחד הוא יסתכל סביב, ויגיד לעצמו: בעצם, אולי גם אני רוצה להצטרף. ואולי לא. אבל במקום להיות תלויה בו ובתנוחת הפוף שלו, תתחילי לזוז באופן עצמאי. אין שום סיבה שלא תעשי זאת, כי הדבר היחיד שמפריע לך הוא המוסכמה שזוג צריך לעשות את הכל ביחד. צ'אטים, זה בריחה, וזה מתסכל ומתיש, ובצד העניין שיש בזה, ואולי אפילו הריגוש, נותן גם תחושה של דכאון ואפילו השפלה, כי זה לא מה שאת באמת רוצה לעשות. אבל לצאת מהבית עם חברות, ללכת לסרטים – ואפילו לבד, או עם אחיות/אחים/גיסות/ילדים, את בהחלט יכולה לעשות בלעדיו.