יחסי כוחות בזוגיות: איך לצאת מזה

תאריך פנייה: 16.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ישראל
בעיה
16.01.2006 • 18:36

שלום רב,
אני וחברתי ביחד 4 חודשים ( אני לא חדש בקשרים , יש לי נסיון רב בקשרים), אני בן 21...אך דבר כזה עוד לא קרה לי, אני יוצא עם בחורה יפהיפיה, מדהימה ביופייה, ואני בחור ממוצע , מאז שהקשר שלנו התחיל זה נראה כאילו אני רודף אחריה.מאיפה להתחיל, אני בד"כ זה שיוזם פגישות, אני דואג, אני משקיע, אני מנסה, והיא משחקת בי ואני יודע את זה, אך אני אוהב אותה, בכול התקופה היא גם אומרת שהיא אוהבת אותי וכשהיא איתי אז היא נותנת המון, ברגע שהיא לא איתי אז היא לגמריי לא איתי, זה מאוד מוזר, אני מאבד את עצמי, מצד אחד יש לנו שיחות מדהימות, כנות, יש לנו המון ביחד, ומצד שני לפעמים היא שוברת אותי כשהיא לא רוצה להיפגש או נפגשת עם חברות שחשובות לה יותר, ( זה לא שאני מקנא פשוט היא מסוגלת גם לצאת עם חברה ביום שישי ולהשאיר אותי בבית )..אני מאבד את עצמי, אתה אולי תגיד לי, שיש סיכוי שהיא בוגדת בי, אבל היא לא מסתירה פאלאפון או משהו, אבל יש בעיה אחרת, אני לא באתי אליה הביתה עדיין והיא מתרצת את זה כל הזמן, אני כבר לא יודע מה לחשוב, אולי אני לא בסדר, אני לא מעוניין להפרד ממנה אבל היא "קשוחה" היא נפתחה אליי בשיחה שעשיתי לה וכששאלתי אותה "למה היא משחקת בי" אבל כמובן שהשיחה נגמרה בטוב כמו כל שיחת נפש, בקיצור, אני אוה אותה ורוצה להמשיך אבל לא יודע, משהו פה נראה לי לא בסדר...יש לך אולי עצה??

ד"ר אורן חסון
להיות קצת מאנייק
17.01.2006 • 11:56

ישראל יקר,
נקלעת למשחק יחסי כוחות שאינו לטובתך, הן משום שאתה אולי רוצה יותר, והן משום שאולי, בשל המראה שלה, היא מורגלת לקבל את מה שהיא רוצה ובתנאים שלה. אתה מראש מניח שהיא מוצלחת יותר ממך, לפחות בכוח המשיכה שלה, והתוצאה היא שאתה מאבד בטחון, וחושש שמא היא הולכת עם בחורים אחרים. שיחה שמתחילה ב"למה את משחקת בי?" היא שיחה שמתחילה מנקודת חולשה. זו שיחה שבה אתה אומר לה שאתה בכיס הקטן שלה, ושהיא יכולה לעשות מה שהיא רוצה, ושהיא לא צריכה להתחשב בך, לפחות לא כדי לשמור עליך. אז באופן טבעי, היא מבינה שיש לה היכולת לעשות מה שהיא רוצה, כי אתה שלה בכל רגע שהיא רוצה. כלומר, אתה הופך להיות ברירת המחדל שלה. לכן זה לא נראה לך בסדר, כי אתה רוצה להיות מישהו שהיא רוצה, משהו שאתה רוצה לראות בהתנהגות שלה כדי להאמין, ואת זה אתה לא מקבל.אולי תלמד משהו מהדיאלוג בקישור הבא, שהיה לי כאן עם פונה שרצה להבין נשים (ושם יש הפניה נוספת, קרא גם אותה):http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=910241אדבר הראשון שאתה צריך ללמוד מזה הוא לשמור מרחק. לא כדי לשחק, אלא כדי להתגבר על הפחדים והחרדות שלך. אחד הדברים החשובים שמניעים אותך עכשיו הם הפחדים והחרדות שלך שאולי היא לא רוצה אותך, ושהיא תעזוב אותך עוד מעט, ואז אתה רוצה להראות לה עד כמה אתה מוצלח, ועד כמה אתה אוהב אותה, ועד כמה כדאי לה להיות איתך. אלא שבאופן מפתיע, נשים לא מעטות נרתעות מזה, כי אתה משדר באותו זמן גם עד כמה אתה חסר בטחון ביחסיה איתה, ולכן שאולי אתה לא כל כך מצליח ביחסיך עם הסביבה ועם נשים. וזה רק מתוךמה שאתה משדרכלפיה, ולא מתוך מה שהסביבה משדרת לה עליך.אז אם תשמור קצת יותר מרחק, ואם תתקשר פחות, ואם יותר תקבע מה אתם עושים ולא תשאל לדעתה (אני בא לאסוף אותך בעוד שעה ואנחנו הולכים ל...), ואם, לפעמים, לאחר שתקבעו פגישה, תצלצל אליה ברגע האחרון לבטל ותגיד לה: תשמעי, אני עכשיו במצב רוח של לקרוא עכשיו (התחלתי לקרוא איזה ספר שמוצא חן בעיני)/להפגש עם חבר שלי (טילפן אלי וביקש עזרה) ולכן לא נוכל להיפגש היום, ואם תגיד לה מדי פעם איך לשנות את התסרוקת/חולצה/תיק (או תסדר אותם בעצמך) כדי להראות טוב יותר, היא תתחיל לחשוב יותר עליך, ועל מה שיש לך לומר, ותיקח אותך פחות כמובן מאליו. היא תבין שהיא צריכה גם כן להתאמץ.הניחוש שלי הוא שאתה אומר לעצמך: "וואו, בחיים לא אהיה מסוגל לוותר על פגישה איתה, כי אני רוצה לנצל כל רגע שהיא מוכנה להיות איתי, לפני שהיא תחליט לעזוב אותי." אבל זה בדיוק העניין, שלכן אתה משדר את הלחץ להיות איתה בכל רגע נתון, ואז היא מתנהגת כפי שנוח לה, ולא כפי שאתה רוצה.ועכשיו אסייג את כל מה שאמרתי: לימדתי אותך בפיסקה אחת איך להתנהג כמו מאנייק. אלא שאתה לא חייב להיות מאנייק. זה הכל עניין של מינון. אם תעשה זאת הרבה, יכול להיות שהיא אולי תתחיל לרדוף אחריך, אלא שאתה תרגיש מאד שלא בנוח לא עם עצמך וגם לא איתה. ויכול גם להיות שבשלב מסויים היא תגיד: "וואלה, הוא השתנה לי עד כדי כך שלמרות שאני מוצאת את עצמי נמשכת אליו, אני לא רוצה להיות איתו כי לא נעים לי להיות איתו." אבל אם תעשה זאת במינון נמוך מספיק כדי לגרום לה להבין שאתה לא בכיס הקטן שלה, ושהיא צריכה לא רק להתחשב ברצון שלך אלא גם לנסות ולנחש מה אתה רוצה (כלומר, להעסיק את עצמה יותר במחשבה על הרצון העצמאי שלך), ועדיין לשמור על הכבוד שלה, זה יכול לעבוד.ובמשך הזמן, תלמד, במקום לשחק את ה"קצת מאנייק", פשוט לשמור על כבודך, ולא לוותר אוטומטית במקום שבו הרצון שלך ושלה מתנגשים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083