רגשות, שינוי עצמי והבנה פנימית
ירון
לשלוט ברגשות
⌄
שלום,
אני בן 23, הזוגיות הראשונה שלי נמשכה כשנתיים עם בחורה שפגעה בי ונפרדנו בגיל 20. נשבעתי לעצמי שלעולם לא אהיה עם מישהי שלא יכולה לתת לי מה שאני מסוגל לתת- אמון, מסירות, אהבה. אז פגשתי בחורה מקסימה בצבא ויצאנו יחד שנה וחצי, לפני כחודשיים בערך הרגשתי מועקה חונקת, הרגשתי שאני לא יכול להיות איתה. לגעת בה, לדבר איתה, הדבר הקשה עלי כל כך.. אבל החלטתי שאני לא מוותר. כי הבחורה הזאת זה כל מה שחיפשתי על הנייר- היא התמסרה לזוגיות הזאת בכל מובן- במאת האחוזים, היא תמכה בי תמיד, הקשיבה, אהבה, הייתה שם בשבילי, הקריבה, הייתה כנה איתי תמיד ונתנה בשבילי המון. היה לי טוב במשך שנה.. ואז התחלתי להרגיש את התחושה הזאת משום מקום. מעולם לא שיקרתי לה, שיתפתי אותה בכל, לא נתתי לעצמי להסתכל ימינה או שמאלה, דיברתי עם חבר שאמר לי שעל המוח לשלוט ברגש כי תמיד ארגיש ככה בשלב מסוים, ועשה לי טוב לדעת שזה בר שינוי, שלא אפסיד בחורה כזאת.. אבל לא הצלחתי. עדיין לא התגעגעתי, לא רציתי את המגע עד שהחלטתי שזה יותר מדי, שאני נלחם בעצמי. אז נפרדנו. אנחנו פרודים כבר חודש, יש ימים שטוב לי, שאני מרגיש משוחרר ויש ימים שאני מרגיש שעשיתי טעות שנתתי לה ללכת, מפחד להתחרט אבל גם מפחד להלחם ברגשות.. השאלה הכללית שלי היא בעיקר האם אפשר לשלוט ברגשות.. להעלים את זה. או שזו רק אגדה שנשמעת טוב. לא מגיע לה שיהיה איתה בחור שלא יכול לתת לה את מה שמגיע לה.. אבל אני לא יכול שלא לחשוב שאולי יכלתי לעבוד על זה יותר. צריך את עזרתך.. תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
מה אתה מרגיש, בעצם?
⌄
ירון יקר,
אני לא יודע אם אתה צריך להישבע לעצמך במשהו. אתה צריך לחבר את עצמך למה שאתה מרגיש, ולהבין שדברים יכולים להשתנות. אתה יכול רק לנסות ולכוון אותם למקום טוב.כרגע, אתה מרגיש שעברת שינוי ברגשות שלך. נשבעת שלא תהיי עם מישהי שלא יכולה לתת לך מה שאתה מסוגל לתת, וגילית שאתה עם מישהי שנותנת הרבה יותר ממה שאתה מסוגל לתת. גם התובנה הזו היא משהו חשוב.אבל נראה לי שאתה לא מבין את עצמך. ואולי כן, אבל לא מודה בכך בגלוי, כי לא כתבת למה השינוי הזה חל. מה באמת הפריע לך? מה באמת הרגשת?אתה כותב שהמוח צריך לשלוט ברגש, או להיפך, אבל בשביל זה אתה צריך להבין מהו הרגש. אתה שואל אם אפשר לשלוט ברגשות, מהם הרגשות שצריך לשלוט בהם? האם אתה אוהב אותה? האם אתה מדבר על אהבה? האם אתה מדבר על משיכה? האם אתה מדבר על קינאה? על שינאה? על אכזבה (וממה)? על הצורך להתנסות עוד שדוחף אותה ממנה והלאה (כן, גם זה רגש - ולפי המעט שכתבת על זה, אולי זה הדבר העיקרי)? על אכזבה ממשהו שהיה ביניכם? שהיא אינה מה שציפית שתהיה? על דיכאון שאולי נובע ממשהו אחר לגמרי?לא כתבת דבר על העולם הרגשי שלך, פרט לכך שאתה צריך לשלוט ברגשות. התחבר אליהם קודם, הגדר אותם לעצמך, קבל אותם והבן אותם, גם אם הם נראים לך לפעמים לא מוסרים ולא הוגנים, ואולי אפילו שאתה לא האדם האידיאלי שחשבת שאתה. זה יכול לקרות, אבל אתה צריך להבין מה אתה מרגיש ולהודות בזה, לפני שתמצא פתרונות - איתה או בלעדיה.