טיפול זוגי: תקשורת, מאבק כוחות ושיפור היחסים

תאריך פנייה: 12.08.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סתיו
מחפשת תשובה כנה..
12.08.2015 • 08:15

אורן שלום,
האמת שאני מקווה שאני לא יודעת את התשובה הכנה ושמהניסיון שלך אתה יודע אחרת. אני ובעלי נשואים 3.5 שנים ובסהכ ביחד 5 שנים. יש לנו 2 בנות אחת בת 3.5 והשניה בת 10 חודשים. אני ובעלי לא מתאימים זה לזו. הוא פגם בי המון ואני מניחה שגם אני פגעתי בו אם נשאל בכך שאני כל הזמן כועסת עליו. הוא מבחינתי לא תמך בי כשהייתי צריכה אותו והוריד לי את הביטחון באופן ספונטני וכחלק מההומור התמידי שלו, הוא אגואיסט רוב הזמן ומרוכז בעצמו. מבחינת סקס אף.פעם לא חשבתי שהסקס שלנו טוב, אני יודעת שהוא נהנה ואני לא. ניסיתי לומר לו כמה פעמים מה אני אוהבת ומה לא אבל הוא ממש לא התעכב על זה. מבחינתו אם טוב לו אז גם לי. בשכלול של המערכת הזוגית הזו אני לא מאושרת אבל יש שתי בנות ואני מנסה לבלוע את הצפרדעים עבורן ויודעת שלהתחיל לבד עכשיו יהיה יותר קשה. כלומר, אני נשארת מהסיבות הלא נכונות. ההבנה הזו מקשה עליי מאוד ואני מנסה להתעלם ממנה, אבל מה שקורה בדיעבד זה שפשוט מתחשק לי לבגוד בו, אני כועסת ומרגישה שאני לא אוהבת את החיים שלי, אני מנסה להכניס לראש שזוגיות היא לא הכל ושאני צריכה לחזור להשקיע בדברים שאני אוהבת או אהבתי, אבל אני לא מרגישה שיש לדברים האלו משמעות ושאני מאוד תלויה במה קורה איתנו. כל פעם שמדברים על גירושים אני זו שחוטפת רגליים קרות ומתאמת לנו טיפול או משהו אבל מבפנים זה מרגיש כבר אבוד וחסר תקווה וזה רק עבור הבנות והפחד להישאר לבד..אני לא מעריכה אותו כבן זוג וגם פחות כאדם באופן כללי. לא מאמינה שזה יכול להשתנות כי אני אומרת את זה גם בתקפ שהוא בסדר ומנסה..

ד"ר אורן חסון
שווה לנסות
13.08.2015 • 20:28

סתיו יקרה,
אני מבין את הקושי שלך. זה נראה בעיקר בעיה של תקשורת, שכנראה נובעת ממאבק כוחות ביניכם, על מי צודק ומי מבין ומי נפגע. כך זה נראה לפי מכתבך.הבנתי שאת מתאמת טיפול. זה הדבר הנכון. עוד לפני שתפרקו את העניין, צריך לזכור שהתחברתם כי היתה אהבה ביניכם, או לפחות תקווה לחיים משותפים של סיפוק, אם לא יותר. זה אומר שהיה שם משהו טוב, ומשהו שנתן תקווה. את זה צריך להחזיר, כי תקשורת לא טובה, ומאבק כוחות, נגררים למשהו לא טוב ולהסלמה של טינה וכעסים. כרגע, זה מה שאני שומע ממך, וסביר שזה גם אצלו. טיפול זוגי הוא הדבר הנכון. לפני שתוותרו, נסו ללמוד לתקשר מחדש, למרות הקונפליקטים. גם אם זה ייקח קצת זמן, וגם אם תצטרכו להתאזר בסבלנות - ובעיקר אם תצליחו להתאזר בסבלנות בתהליך הזה - יתכן מאד שתצליחו למצוא את מה שאיבדתם, ושווה לנסות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083