טיפול זוגי: התמודדות עם טראומה רגשית

תאריך פנייה: 14.08.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גלגל
בגידה ואמון
14.08.2015 • 10:40

שלום
לאישתי היה רומן טלפוני בלבד לדבריה,
אנחנו ביחד 15 שנה ויש לנו שלושה ילדים
בתקופה הה התרכזתי מאוד בעבודה היא פיתחה רומן עם בחור שגם אני מכיר
אחרי שזה התפוצץ החלטתי להישאר איתה, ואני מאוד מתאמץ שתיהיה לנו זוגיות מושלמת,נוצר אצלי רעב גדול לסקס ואינטימיות, גם קודם לכן הסקס היה טוב ןבתדירות של שלוש פעמים בשבוע, אחרי שהתפוצץ המקרה מדובר בחמש שש פעמים בשבוע,
אני מחזר אחריה והיא אחרי,פתקים פינוקים מילים יפות והכל סבבה, כרגע יש לי שתי בעיות אחת היא קנאה מטורפת והשנייה חוסר אמון,אני כל הזמן שואל שאלות לגבי מה שהיה איתו ואם זה היה רק טלפוני ואם היה עוד מישהו,כל פעם שאני מתחיל בסדרת השאלות הללו יש נסיגה ביחסים ביננו, אני מאוד רוצה להתקדם הלאה ולסמוך על אישתי ,אני רוצה לסלוח לה ולהאמין שמדובר במעידה חד פעמית,
איך עושים את זה?

ד"ר אורן חסון
החלמה
16.08.2015 • 13:32

גלגל יקר,
בעוצמת הרגשות הזו, אתם צריכים, ואני מדגיש, צריכים, ללכת לטיפול זוגי.קל לי להגיד - סמוך על זה שהיא נמצאת איתך ומנסה ורוצה לרצות אותך ושיהיה לכם טוב ביחד, אבל אתה בעצמך מרגיש שאתה לא מצליח. זה לא משהו שאגיד לך ויעבור. זה משהו שצריך לבנות מחדש, וזה משהו שאתה צריך להתמודד איתו רגשית - ולפעמים לא משנה כמעט מה היא תעשה - אתה צריך עזרה מקצועית כדי להחלים רגשית. זה ממש לא טריוויאלי. זה נגע בך ופגע בך במקום רגיש מאד, והפך להיות ארוע טראומתי. גם אם אשתך באמת ובתמים רוצה להיות אתך, ומבינה שזו היתה גחמה של רגע ושאין לה כוונה לפגוע בך ובה יותר - לא יהיה לה קל לשכנע אותך. וכשאתה קשה איתה, אתה גם עלול להפעיל אצלה רגישויות ומקומות נפשיים שקשה לה להתמודד איתה. לכן - חשוב שתלכו לטיפול. לא כי הזוגיות שלכם רעה, אלא כי היא עברה טראומה, וזקוקה להחלמה. שניכם זקוקים להחלמה.קח בחשבון ששיקום של העולם הרגשי (הוא הנפגע העיקרי) אינו נפתר באמירות קוגניטיביות פשוטות בלבד. צריך לדעת לעשות זאת נכון, וצריך לאפשר לך להבין את המשמעות של סבלנות, וצריך לגעת ישירות בעולם הרגשי הזה כדי לדעת איך להקל עליו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083