הרגשות מתעתעים: מה עושים?

תאריך פנייה: 30.11.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יסמין
טוב ורע.
30.11.2005 • 18:13

שלום
דוקטור.אני צעירה (בת 21)אני נמצאת במערכת יחסים עם חברי 3 שנים, אנחנו גרים כל אחד אצל הוריו עדיין, ולכל אחד יש את העיסוקים שלו( הוא עובד ואני לומדת).יש לנו מערכת יחסים שלווה לגמריי, אחרי תקופה של מריבות אין סופיות ופרידה שעמדה על הפרק.מאז התקופה הגרועה ההיא יחסינו " השתפרו", הכל נרגע, כאילו חזר לקדמותו, כלומר אנחנו מסימים שיחה ב"אני אוהב/ת אותך" נפגשים מדי יום ואפילו יש לנו שיחות מעניינות מדי פעם ומקיימים יחסים בערך 3 פעמים בשבוע.לכאורה הכל בסדר אבל :לצערי האינטואיציה שלי בוגדת בי, הכל נראה לי כמו הצגה, יש לי הרגשה שהוא לא באמת אוהב אותי והוא לא מתכוון כאשר אומר זאת, נדמה לי גם שהוא לא ממש מעוניין להיפגש לפעמים,יש לי הרגשה שאנחנו ביחד מתוך הרגל וגם שלווה נפשית ובמיוחד נוחיות, אני שלווה נפשית שאני איתו והכל כל כך טוב ורגוע הראש אומר לי שהכל טו והנאינטואיחציה צועקת לי לעזוב את זה, אני מרגישה שאני תקועה באותו מקום, וגם אני מרגישה לפעמים אני אומרת דברים לא אמיתיים ואני לא כל כך מתגעגעת, אני כן מקנא כשהוא מבלה עם נשים בעבודה אבל אני לא יודעת האם זאת אהבה.הבעיה היא שאני פשוט לא יודעת עד כמה זה בריא שאני בתור בחורה צעירה מאחלת לעצמי כזה המשך חיים, הכל כמו הצגה ולא באמת כיף ואקשן ופנטזיה, אבל בעצם כשחושבים על זה, אין מצב שאני אהיה הרבה זמן במערכת יחסים ועדיין יהיה ריגוש.האם ככה צריכה להראות מערכת יחסים אחרי 3 שנים?

ד"ר אורן חסון
טוב ורע.
02.12.2005 • 01:22

יסמין יקרה,
לפעמים התחושות הללו מתעתעות בנו. זה לא אומר שהן בהכרח נכונות. בצעירותי, הדרכתי ספארי בקניה. ובמשך שלושה השבועות הראשונים שהייתי שם, התחושה שלי היתה שהכל לתיירים, ושזרקו פנימה את החיות למישורים הגדולים האלה, ושזה הכל בלוף אחד גדול. האמת היא שידעתי שזה לא כך, אבל זו היתה התחושה שלי. עד שיום אחד נתקלנו בלביאה בסיטואציה מ-ס-ו-כ-נ-ת (קצת), ופתאום הכל הפך להיות אמיתי.כרגע את מרגישה בהצגה. זה לא אומר שזו באמת הצגה. זה אומר שכך את מרגישה. זה אומר שאת יכולה היום להביט על החיים שלך מהצד, ולא להרגיש מעורבת. יכול להיות שיום אחד הוא יחליט לעזוב, ושעה אחרי זה תרגישי פתאום שהכל כל כך אמיתי וכל כך כואב. ואולי זה יבוא רק אחרי חודש וחצי. ואולי לא בכלל. יכול להיות גם שאת תחליטי לעזוב אותו, בגלל ההרגשה הזו, ובגלל שנעלמו לך הריגושים, ואולי בעוד שנה תצטערי על כך צער רב, אבל באותה מידה יכול להיות שבעוד 5 שנים תהיי מאושרת על הבחירה החדשה שלך, ותשמחי שעשית את הצעד הזה.אחרי 3 שנים, בדרך כלל ההידלקות וההתלהבות הראשוניים פוחתים. זה לא אומר שהיחסים גרועים, כי דברים אחרים תופסים את מקום ההתלהבות הראשונית, כמו גידול ילדים, כמו חברוּת (עם בן הזוג), כמו חברים, כמו בילויים משותפים, ועוד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083