קשר משפחתי מורכב: מה עושים?

תאריך פנייה: 30.11.2005 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
עדנה
אירוע משפחתי
30.11.2005 • 18:19

לבעלי יש שתי אחיות נשואות עם ילדיםאני נשואה במשך 20 שנה ואמא ל 3מאז שנישאתי אחיותיו דיי התכחשו אליי מסיבות השמורות עימןמיותר לציין שמיוזמתי ניסיתי אין ספור פעמים לנסות לגשר להתקרב אליהן אך ללא הצלחהחמותי מבחינתה עושה ראש קטן ולא מתערבת על מנת ולנסות לגשר להיפך אותה מעניין היכן היא תבלה שישבתכיום הבת של אחת האחיות מתחתנת ואני הצבתי לבעלי אולטימטום שאני לא הולכת לחתונה מאחר ואני וילדיי לא בקשר עימם וגם לא מכירים אותם כי לא ראינו אותם שניםהבעיה שבעלי לא מוכן ללכת לבד מאחר והוא מרגיש לא הכי נעים כשאשתו והילדים בביתמה אני אמורה בסיטואציה כזו לעשות?

ד"ר אורן חסון
So what?
02.12.2005 • 01:30

עדנה יקרה,
אני מניח שלא קיבלת הזמנה אישית מהאחות, אלא שזו הגיע לאישך, כנראה מתוך הבנה שאת "זזה" איתו, ולכן אם הוא מגיע אז גם את מגיעה.כל הקשר ביניכם נראה מנותק מאד. לפי מה שאת אומרת, גם הילדים שלך לא היו בקשר איתם במשך שנים. הכי קל זה להשאר בבית, ולהנציח את המצב. אבל למה שלא תשכחי לזמן מה את ההתעלמות הזו, ולמען הילדים תלכי לשם כדי לתת להם הזדמנות לראות את המשפחה המורחבת, ולתת להם את הבחירה שלכם, אם ליצור קשר עם הדור הבא או לא? ולהפך, אפילו תעודדי את אישך לעזור להם להכיר את בני המשפחה. והרי הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות, הוא התעלמות ממך של כמה מבני משפחתו של אישך.So what?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עדנה שלום לך נטליה
So what?
02.12.2005 • 17:28

איו לי בעיה ללכת לאירוע הבעיה שאחותו תרגיש שלמרות הברוגז במשך 20 שנה וללא שום קשר עם הילדים בכל זאת אני משפילה את כבודי ומגיעהאני בטוחה שלאחר האירוע המצב יהיה כפי שהיה עד כה ללא שום קשר פשוט ניתוק מוחלט אי לכך אנני מבינה מה יש לי לחפש שם?

ד"ר אורן חסון
מה כן אפשר למצוא במקום בלתי רצוי
02.12.2005 • 18:14

עדנה יקרה,
הרי לו באמת לא היית מבינה מה יש לך לחפש שם, לא היית טורחת לשאול אותי את השאלה.אנשים שואלים שאלות, כאשר הם בדילמה, ומכאן אפשר להסיק, די בודאות, שגם את חושבת שיש לך מה לחפש שם, למרות ההתנגדות שלך, ויש לך התנגדות לכך. למשל, את יכולה למצוא שם ערך, ובכלל זה הכרת ערך עצמית, בנתינה ובתמיכה לבן זוגך, או למשל, יצירת קשרי משפחה של הילדים שלך. עכשיו עשי את השיקולים: אם זה מצדיק את ההשפלה שאת חושבת שתרגישי, לכי, ואם ההקרבה הזו לא מצדיקה את ההליכה לשם, הכבדי והשארי בבית.

בברכה,
עדנה
מה כן אפשר למצוא במקום בלתי רצוי
02.12.2005 • 18:25

אני בהחלט מסכימה איתךושכנעת אותי

ד"ר אורן חסון
סימני השפלה
02.12.2005 • 22:02

עדנה יקרה,
רק זכרי שיהיה לך קל יותר אם תגיעי לשם מפוייסת. ואם תחפשי סימני השפלה, קרוב לוודאי שתמצאי אותם גם במקום בו הם אינם, כי תביאי אותם איתך.

בברכה,