רגשות מעורבים בזוגיות
לימור
לא מרעיף אהבה
⌄
שלום
ד"ר.התייעצתי איתך כאן כבר לא מעט פעמים,ואני אשמח אם תעזור לי במשהו.אני בת 19 ובן זוגי בן 26היחסים בינינו באמת טובים מאוד אני מאוד אוהבת אותו,והוא-אוהב אותיבהתחלה לא היה ברור לי כל כך אם הוא אוהב או לא,מכוון שהוא לא הרבה להראות אהבה.העינין הוא ש...רוב הריבים שלנו אנחנו רבים על כך ש-הוא לא מראה לי את החום והאהבה שאני צריכה.ומצד שני אני שמחה שהוא לא מרעיף עליי אהבה בכמויות כי אחרת זה היה קצת מציק.אז זה נורא מצחיק העינין הזה,כי מצד אחד אני רוצה אהבה,אבל לא יותר מדי.וזה נשמע כאילו אני מנה לנהל אותו,והריבים האלה כבר מתחילים לצאת מגדרם,אני בעצמי לא מבינה מה עובר עליי.אשמח אם תעזור לי למצוא לכך תשובה.תודה
ד"ר אורן חסון
להשיג את ההפרש מתוך עצמך...
⌄
לימור יקרה,
זה נכון. זה באמת מצחיק. אבל גם עצוב. את הרי יודעת את זה. יכול להיות שאת באמת זקוקה לחופש, אבל בו זמנית גם לידיעה ולתחושה שיש מי שאוהב אותך, ושאת את התחושה הזו את מקבלת דרך אותה הרעפה. אולי כי את לא בטוחה מספיק בעצמך. כך שאת נעה בין רגשות מעורבים, ואפילו מנוגדים, אבל כולם שלך.האם את יכולה לקבל את הביטחון הזה דרך בטחון עצמי שתבני לעצמך? – חשבי על זה היטב. יכול להיות שזה מה שאת צריכה לעשות. כלומר, ללמוד לקבל את ההפרש בין המינון שאת רוצה לבין המינון שייתן לך ביטחון דרך שיפור הביטחון העצמי, ולא דרך שינוי בהתנהגות שלו.