יחסים לאחר פרידה: מה לעשות?
אור
זוגיות שנגמרה והתחלה חדשה
⌄
היי, אני בן 23הסיפור שלי הוא כזה יצאתי עם החברה במשך 4 שנים,לאחר תקופה לא טובה של כמעט ארבעה חודשים נפרדנו...האהבה לא נגמרה בזמן הפרידה לא שמרנו על הקשר וממש במקרה כשרציתי לדבר איתה ולחזור אליה אחרי שלושב שבועות מהפרידה..היא סיפרה לי שהיא יוצאת עם מישהו אחר(המישהו הזה עובד' איתה כבר חצי שנה) נשברתי...נדנדתי לה והסברתי לה כמה אני אוהב אותה היא הבינה את המצב נפרדה ממנו וחזרה אליי! שבועיים היינו ביחד והיה פשוט מצויין! יום שבת אחד היא התקשרה והחליטה שזה לא מתאים ושכרגע היא רוצה להיות לבד!ושזה לא קשור לאף אחד...אחרי יומיים הן חזרו להיות ביחד..הם כרגע שבוע ביחד והדברים שאני רואה פשוט מפילים אותי...אם זה אחרי שבוע כבר לישון אחד אצ להשני להגיד שאוהבים אחד את השניה לקנות מתנות ולצאת ביחד.לי זה לא מתעכל שאחרי שבועיים היא פשוט עברה למישהו אחר ואומרת לי שהיא אוהבת אותו..ושהחיבור ביניהם היה כל כך מהיר!!! מה עושים עכשיו? איך מתקדמים הלאה? היא לא מוכנה לדבר איתי וקשה לי פשוט קשה לי בשיגרה..בעבודה אין תיאבון זה נראה כאילו אין יציאה...סליחה על החפירה תודה על העזרה!
ד"ר אורן חסון
ומה עם התחלה חדשה שלך?
⌄
אור יקר,
יש כאן שני עניינים שונים. האחד הוא מה שקורה מה שקורה בינך לבין האקסית שלך, והשני הוא מה שקורה לה עם החבר שלה.בינך לבינה – היא אולי היתה מבולבלת בשלב מסויים, אבל עשתה בחירה. בינה לבין החבר שלה – יתכן שאתה צודק. זה כנראה מוקדם מכדי להרגיש תחושת עומק של אהבה, אבל הם מנסים לבנות את זה. יתכן שזה לא יחזיק מים, אבל אולי כן. הזמן יגיד.האם אתה רוצה לחכות לה? כמה זמן? האם אתה חושב שתאמין לה ותבטח בה לאורך זמן אם תחזור אליך בעוד שבועיים, או חודש? חשוב על זה. יכול להיות שרק בגלל זה לא תצליחו להחזיק מעמד, אם זה מה שיקרה. האם לזה אתה רוצה לחכות, או לחפש את מי שרוצה אותך, ואותך בלבד?
אור
ומה עם התחלה חדשה שלך?
⌄
קודם כל תודה וחג שמח ד"ר. אף פעם לא חשבתי על מה שאמרת..פשוט זה ממש קשה ולקום הלאה להתרגל למישהי חדשה,לנסות להכיר גם אין חשק כרגע...המחשבות ביום יום ממש מציקות-זה רק לחשוב שהיא צריכה להיות פה איתי וכל הזמן לחשוב מה היא עושה איתו...!כרגע זה נראה שהקשר שלהם הולך להחזיק מעמד אבל תמיד יש הרגשה של ציפייה שכאילו עוד שניה נשלים ונחזור...היה בינינו משהו מיוחד אני לא יודע איך להתגבר ולהמשיך הלאה
ד"ר אורן חסון
להסתגל לרעיון
⌄
אור יקר,
וזה עוד יותר קשה לקום הלאה, כאשר לא חשבת על זה קודם. כל דבר כזה דורש זמן הסתגלות, ובראש וראשונה הסתגלות לרעיון. אז אולי כדאי להתחיל לחשוב על זה, והיתר יגיע. התחל מהמחשבות על מה עושים אם הקשר הזה לא יילך, כאשר אתה לוקח בחשבון שבסופו של דבר אתה רוצה שיהיה לך טוב.