רגשות מנוגדים בזוגיות

תאריך פנייה: 07.11.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רז
התלבטות לפני החתונה
07.11.2012 • 15:05

ד"ר חסון שלום
אני אמור להתחתן בעוד כחודש ימים בערך ובשבוע האחרון עוברת במוחי מחשבה שאולי אנחנו לא מתאימים ועדיף לבטל את החתונה בטרם יהיה מאוחר מידי.כמו בכל אדם גם בי וגם בבת זוגתי יש יתרונות וחסרונות אך לבת זוגתי יש חיסרון שחשבתי שאוכל להתמודד איתו אך ככל שהיום קרב ובא אני חושש שזה מה שיפוצץ בסוף את היחסים בינינו,אני אדם מלומד ובעל אנטיליגנציה גבוהה לעומת בן זוגתי שלא מלומדת ועם איניליגנציה נמוכה,יא בחורה טובה,מפרגנת,אוהבת וגם די נוחה אני חייב לציין .הדבר בא לידי ביטוי בדרך חשיבה השונה לחלוטין שלנו ובכך שאני לפעמיים מתעצבן כי היא לא רואה או עושה דברים טרוויאלים בעיניי.התייעצתי איתה בנוגע לעניין ואמרתי לה שאני מתלבט האם לבטל את החתונה,כמובן שהיא התנגדה בתוקף ואף חזרה ואמרה שאפשר לשנות ולשפר הכל ,למרות שאני מאמין שאנשים לא משתנים ושיש דברים שאי אפשר לשנותאני פשוט אובד עצות ולא יודע מה לעשותאודה לעזרתך בנושא

ד"ר אורן חסון
מונע על ידי רגשות מנוגדים
09.11.2012 • 17:47

רז יקר,
אני מבין שזה לא משהו שהשתנה ביניכם, אלא משהו שהשתנה אצלך. מה ראית קודם שאתה לא רואה עכשיו (או להיפך)? האם יתכן (וכך אני מתרשם) שאתה מונע יותר על-ידי רגשותיך מאשר על ידי החלק הרציונלי שלך (כי הידע הוא הרי אותו הידע, נכון?), ולכן קודם הונעת על ידי החלק הרגשי שלך שאמר לך לעשות כל מה שאתה צריך כדי לשמור עליה, ובכלל זה גם להתחייב על חתונה, ועכשיו אתה מונע על ידי החלק הרגשי שמעורר בך פחדים וחרדות, הן מפני מחוייבות והן מפני מה שיגידו הבריות עליך בהמשך?ואולי אתה צריך לחפש את החלק הרגשי האחר שלך, החיובי, ולשאול את עצמך אם אתה אוהב אותה?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083