פגיעה בזוגיות: מה עושים?
Maria
בעל ביקורתי
⌄
אני נשואה טרייה מזה 7חודשים ובהיריון.התחתנו אחרי היסטוריה של הרבה פרידות.בעלי יש לו בעייה עם איך שאני נראית ומתלבשת וכל הזמן יש לנו וויכוחים על זה.ואחרי חתונה הוא גילה הרבה ביקורות כלפיי בתחומים אחרים ויחס שלו התדרדר עד שהחלטתי שניפרד ונלך ליעוץ זוגי.במריבות שלנו תמיד מאיים להתגרש ומבקש ממני לעשות הפלה והוא תחיל להגיד לי שהוא לא מצליח להתאהב בי ולא אוהב להסתכל עליי!עם כל הקושי שאני בהיריון החלטתי שמיםרד וגירשתי אותו מהדירה המושכרת שלנו וביקשתי שילך לייעוץ פסיכולוגי כי כל פעם שהוא עושה זאת מתחרט ולא מצליח להיפרד ממני ולעסוב אותי לנפשי!האם יכול להיות שכל הבעייה נובעת מזה שהוא לא אוהב איך שאני נראית?למרות שאני נחשבת לבחורה יפה ומחוזרת יש עבודה מוצלחת ומוצלחת מבחינה חברתית רק אני לא מאגישה הערכה מבעלי!ולמרות כל זה אני מרגישה אהבה כלפיו !אני פונה ליעוץ פסיכולוגי לבד שאלתי היא מה הדבר הנכון לעשות?האם להישאר איתו ונלך ליעוץ זוגי?או שהפרידה הזמנית היא הדבר הנכון?יש לי בדיקה חשובה בהיריון האם אני צריכה לשתף אותו או לא?
ד"ר אורן חסון
פגיעות ונקודות רגישות
⌄
מריה יקרה,
מכל מה שכתבת, לא ברור לי אם אתם הולכים ליעוץ זוגי, או שהוא הולך לטיפול פסיכולוגי, או שאת הולכת לטיפול פסיכולוגי, או שאף אחד מהם לא נכון אלא כולם במחשבה.את פגועה ממנו, וזה ברור. האם הוא פוגע בך רק כדי שתאבדי ביטחון, או כי הוא כועס כאשר אתם רבים והוא יודע שזו נקודה רגישה אצלך, או משום שאת פוגעת בו והוא מחזיר לך היכן שכואב, או כל דבר אחר? אני לא יכול לדעת כרגע. אתם צריכים ללכת ליעוץ זוגי. וכן, הוא שותף בהריון הזה, ולכן את צריכה לשתף אותו. כך או כך הוא יהיה אבא של ילדכם או ילדתכם, ולמען הילד, וכדי שיחווה את האבהות הטובה ביותר שאפשר, את צריכה לשמור על כך שהאבהות הזו תגיע ממקום טוב בין אם תיפרדו ובין אם לאו, בין אם אתם ביחסים טובים ובין אם את כועסת עליו.יש לכם הסטוריה של חוסר יציבות בקשר, שאומר שיש לכם בעיה משמעותית בתקשורת. לכו ליעוץ זוגי, כי זה הדבר הנכון יותר והנדרש יותר.
Maria
פגיעות ונקודות רגישות
⌄
אני מתחילה טיפול בנפרד והוא לא בטוח שרוצה כי הוא לא מאמין בזה!כרגע אני ביקשתי שיעזוב הבית כי כעסתי עליו שהוא עוד פעם מאיים לעזוב אותי והוא רוצה שאני אעשה הפלה!השאלה במידה והוא כן ירצה האם כדאי לעשות סאת תוך כדי פרידה או עדיף שהוא יחזור הביתהבזמן הטיפול הזוגי?
ד"ר אורן חסון
צעדים דרמתיים
⌄
מריה יקרה,
התחלת בטיפול, ואני מציע, אם כך, שתתייעצי על כל צעד דרמתי עם המטפל/ת שלך. כרגע את נותנת מסר כפול או לא ברור, כשאת רוצה שיבוא לטיפול זוגי אבל דורשת ממנו לעזוב את הבית. והוא עושה גם כן בדיוק את אותו הדבר, כאשר הוא רוצה שתעשי הפלה, אבל רוצה שתהיו ביחד.אני חושב שאתם לא בשלים להיפרד עדיין, אבל גם לא בשלים להיות ביחד - לפחות במובן הזה שאתם נכונים ומוכנים לפגוע זה בזה במקום שהכי כואב, גם אם התוצאה מנוגדת למה שאתם רוצים להשיג. הכעס מפעיל אתכם, ולכן אתם מגיבים כך, גם אם הפעולות של שניכם גורמות לצד השני לפעול בדיוק הפוך ממה שאתם בעצם רוצים. את בטיפול - דברי והתייעצי על כל צעד שאת עושה לפני שאת עושה אותו.