רגשות מורכבים בזוגיות
אורית
בעיות בזוגיות
⌄
שלום
ד"ר חסון,אני נשואה לבעלי כ- 7 שנים. לבעלי אישיות בעייתית ששמתי אליה לב כבר מההתחלה, כולם שמו לב חוץ ממני שרציתי אותו מאוד. הוא תוקפן, שתלטן, תמיד חייב לומר את המילה האחרונה, מבטל את דברי, מקשיב לי אבל מחליט מה שבא לו ועברתי סוג של התעללות נפשית, בעוד הוא בטוח שהוא הכי אוהב ותומך ועוד ועוד. הוא מאוד אוהב אותי אבל יש לו דרך מאוד מוזרה להראות זאת והוא תמיד חייב לשלוט. מאוד רציתי לשקם את היחסים שרק הלכו ודעכו עד שזה הגיע למצב שהפסקתי להימשך אליו ולא רציתי לקיים יחסי מין והייתי ממש מכריחה את עצמי לשכב איתו. לבסוף החלטתי להיפרד ממנו. לאחר הפרידה אני מידי פעם חשה געגועים אליו אבל מספיק לי לראות אותו ולדבר איתו בשביל להבין למה עזבתי. אני כל הזמן שואלת את עצמי אם כדאי לי לחזור אבל לא מסוגלת להתגבר על תחושת הכעס וחוסר המשיכה אליו, שזה דבר שאינני יכולה להחזיר. אני גם לא בטוחה שנמשכתי אליו אי פעם.איך אדע כי עשיתי את הבחירה הנכונה. אולי טעיתי? האם אדם יכול לשנות את אופיו? והאם כדאי לי לחזור בידיעה שאינני נמשכת אליו ולא רוצה לקיים איתו יחסי מין?תודה
ד"ר אורן חסון
דברים שקורים
⌄
אורית יקרה,
לא כתבת אם יש לכם ילדים, ואני מניח שאין. כי אחרת השיקול הזה של ילדים היה גם הוא משמעותי לך. מכיוון שלא כתבת על זה אני מבין שהשיקול הזה זניח, כלומר, שכנראה אין לכם ילדים.הרצון שלך לקיים איתו יחסי מין והמשיכה קשורים קשר הדוק לרגש שלך כלפיו. אולי את עדיין אוהבת אותו, אבל כועסת עליו מספיק כדי להרגיש מרוחקת. אני חושד שזה המצב, אחרת למה לך לחשוב על חזרה אליו?ואולי את רואה בו מישהו שאוהב אותך, לפחות במובן של רוצה להיות איתך, וחוששת שלא תמצאי בקלות גבר שאוהב אותך במידה הזו. ואולי זה מה שגורם לך הרהורי חרטה. מדוע בעצם את חוששת שלא ירצו אותך כך וגם שיידעו להקשיב למה שאת אומרת ורוצה? האם זה רק בגלל חוסר ביטחון, או אולי בגלל שאת לא לגמרי בטוחה בצדקתך וחוששת מפגיעות יתר שלך? - אני לא יודע אם זה נכון או לא, אני רק מעלה לך נקודות למחשבה, כי אני יודע שדברים כאלה קורים.