רגשות מורכבים בזוגיות - מה עושים?
שירה
בעל שאבא שלו נפטר
⌄
שלום,
בעלי ואני כבר 5 שנים ביחד ולפני חצי שנה התחתנו. כעבור שבועיים מהחתונה, אביו נפטר והוא היה מאוד קשור אליו, ממש הבן של אבא שלו.מאז אנו חשים בשינויים ביחסים בינינו, הוא התרחק, פחות יוזם קירבה, לא משתף ולא מדבר. כאשר לפני כן היינו החברים הכי טובים, קרובים, נמשכים על גבול הדביק אפילו.לקח לו זמן, ואז הוא פתח את מה שהוא מרגיש מולי, אמר כי הוא לא נמשף אליי יותר, כי הוא לא מרגיש שהוא אוהב יותר, כאילו נגמרה לו האהבה. בכיתי המון למשמע המילים אבל החלטתי לא לקחת זאת אישי וחשבתי שהאבל על אביו משפיע עליו, כי גם עם האחים שלו הוא רב והחליט לא לדבר איתם וגם עם אמא שלו היחסים התקררו ועכשיו גם עם המשפחה שלי.אני מאוד אוהבת אותו וחושבת שהוא מאוד אוהב אותי, אבל כרגע הוא עובר תקופה זוועתית והכל יוצא עלי. כבר קשה לי להתמודד עם מצבי הרוח שלו ועם הכעסים שלו, שהוא מוצא עלי, בקיצור סיוט שעושה אותי לא מאושרת.מה עלי לעשות? האם לדבר אתו שוב, כי נדמה שכל פעם שאני מנסה הוא רק מתעצבן וכועס.מצד אחד אני רוצה להיות סובלנית ומצד שני גם אני בן אדם...אשמח לייעוץ והכוונה.
ד"ר אורן חסון
רגשות מעורבים ובעוצמות שונות
⌄
שירה יקרה,
יתכן שהטלטלות הרגשיות שבהן הוא נתון מקשות עליו להרגיש את האהבה שהרגיש כלפייך קודם. לא משום שהרגש נעלם בין רגע, אלא משום שרגשות אחרים מציפים אותו. עם זאת, ככל שעובר הזמן שבו, בגלל זה, הוא לא מצליח להרגיש במודע את האהבה כלפיך, כך אולי הוא הופך להיות חרד יותר ותוהה יותר אם הוא אוהב אותך ואולי אפילו חושב שלא. יתכן שהוא כועס עליך שאת לא מאפשרת לו להתמודד לבד , ויתכן גם שיש לו רגשי האשם על כך שהוא מקבל מבלי שהוא מחזיר לך, וכל זה עלול להרחיק אותו ממך. כך או כך, ככל שיחלוף הזמן, הריחוק הרגשי הזה שלו ממך עלול להיות יותר ויותר ממשי. ניסיתי בשני משפטים להסביר מה יכול לעבור עליו. כדאי שילך לטיפול, והאמת היא שעדיף שתלכו ביחד ליעוץ זוגי שיכלול גם פגישות בנפרד. כי עד כמה שאת משתדלת, לבד זה עלול להיות כמעט בלתי אפשרי.