מריבות עם הורים וזוגיות

תאריך פנייה: 21.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עייפה
בעל לא מתחשב
21.04.2011 • 01:43

יש לנו שני ילדים קטנים. בן שנתיים ותינוק חדש. אני מניקה. עיפה כל הזמן. בעלי טוען שגם הוא עיף ויש לו חוסר בשעות שינה. אי לכך הוא מעיר אותי על כל דבר ולא מאפשר לי לנוח. כשאני מבקשת שהוא ישחק עם הגדול ואני אנוח הוא טוען שהוא גם עיף. לעיתים מדבר אלי בציווי. מושפע מאוד מהוריו. כל פעם בא בדרישות ותכניות לפי בקשת הוריו. חוזר עצבני לאחר שהתווכח עם הוריו. פוחד מהם. הדבר משפיע על התנהגותו ויחסו אלי. מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
קרוע, בין ההורים לבת הזוג
21.04.2011 • 23:11

עייפה יקרה,
לפעמים באמת הורים דואגים עלולים להלחיץ את הבן והבת שלהם עד שהם מרחיקים אותם מבני הזוג שלהם. יתכן שגם בעלך מנסה להגן על עצמו ועליך מול הוריו כשהוא שם, אלא שגם אומר לעצמו, בדרך הביתה, שהלוואי שהיית אחרת, כי אז היו נחסכים ממנו המריבות עם הוריו. כך או כך, הוא חסר סבלנות, וחסר רצון להעריך את מה שאת עושה ולדאוג לך, ולכן גם קשה לו לשתף פעולה.את יכולה לנסות לשתף פעולה בדברים הפחות חשובים לך, ולנסות ולשים גבולות בדברים שיותר חשובים לך, ותמיד לשים בסדר העדיפות שלך את מה שבאמת חשוב (ובזה אני כולל את האהבה והזוגיות וההורות). ולתת חיזוקים חיוביים על מה שכן טוב, ולדבר בשקט על מה שלא. וללכת ליעוץ זוגי אם את לא מצליחה לשנות את כל אלה בעצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083