סקרנות מינית: הבחנה בין משיכה ועוררות
שמשון
משיכה מינית
⌄
שלום
יש לי ענין שקצת מסקרנת אותי. אני גבר בן 25 שנמשך לנשים בגילי.אך לפעמים שאני רואה נערות צעירות שלבושות חשוף אני גם מרגיש משיכה מסוימת אליהם אמנם אין לי רצון ליצור איתן מערכת יחסים כלשהי מתוך מוסריות ומתוך כך שהן אינן מאתגרות אותי מבחינה אינטקטואלית . האם משיכה לנערות צעירות שמפותחות מינית היא טבעית ביולוגית אפילו בנות 13-14 מפותחות מינית או שזוהי סטייה?
ד"ר אורן חסון
סקרנות מינית בלבד?
⌄
שמשון יקר,
אולי כדאי שנבדיל במיניות בין "משיכה" לבין "עוררות" לבין "סקרנות". טבעי להיות סקרן מינית גם ביחס לנערות צעירות. כלומר, להביט, אבל לא לנעוץ עיניים. בין זה לבין מחשבה נוספת, ובודאי לעומת עשייה או אובססיביות יש פער גדול. בדיוק כפי שכך הוא, אגב, ביחס לנשים שהן בנות הזוג של החברים הכי טובים שלך. זה ישנו, זה יכול להיות מושך, אבל אסור, ולכן אתה מעסיק את עצמך פחות במחשבה הזו – ובין היתר מהסיבה הפשוטה שאתה מבין שזה לא מעשי. כאשר אתה בריא בנפשך, תוכל לשים זאת בצד כי זה טאבו חברתי, כי זה לא מעשי, ולהניח לזה. כשאתה לא מעסיק את עצמך בזה אתה נשאר במסגרת הסקרנות המינית ואתה מוותר, בעצם, על ה"עוררות" המינית (שדורשת יותר זמן ומחשבה). כאשר אתה לא, זה עלול להטריד את נפשך יותר, ובעקבות כך גם להשתעשע יותר במחשבה של מה היה אילו. והשלב הבא, הדורש מחשבה רבה יותר על זה הוא ה"משיכה", המביאה אותך אל סף הנסיון לבדוק את זה ולהתנסות בזה.אם אתה רק במצב של סקרנות מינית, ונדמה לי שזה מה שאתה מתאר, פשוט הנח לזה, והרגיע את עצמך בכך שאתה נורמלי, וחזור להתעורר ולהימשך לנשים שהן קרובות יותר לגילך.
שמשון
סקרנות מינית בלבד?
⌄
הבעיה יותר שלעיתים שאני רואה גם נערות צעירות מפותחות מינית בלבוש חשוף אני מרגיש מן עוררות מינית , הדבר גורם לי סבל ואשמה אין לי פנטזיות עליהם ואין לי ענין בהןפשוט השאלה שלי אם זה טבעי שהגוף שלי יגיב כך למראה חשוף של נערותאו שמה זה מעיד על סטיייה כזו או אחרת?
ד"ר אורן חסון
רגש אשמה מפותח מדי?
⌄
שמשון יקר,
נדמה לי שככל שאתה עסוק יותר במחשבה על סבל ואשמה, כך אתה עוסק יותר בכל הנושא הזה. אם אין לך עניין בהן, אז פטור את עצמך גם מרגשי האשמה, וכל העניין יפוג מראשך הרבה יותר בקלות. בדיעבד, גם רגשי האשמה...