רגשות מורכבים: מה לעשות?
מעיין
דחוף עזרה
⌄
שלום
לךהיה לי אהבה גדולה 4 שנים עם מבוגר ממנישהייתי בת 13 והוא היה בן 28וזה התחיל הכל שרציתי לחפש מישוה מבוגר ממני כדי שיהיה כמו אבא שליוהוא באמת עשה את הכל והוא גידל אותי ואז הכל התחיל שהתאהבנו ואז נהיינו חברים והפרש גילים בילבל אותי למרות שלא היה לי איכפת מהפרשי גילים הייתי צריכה להתנהג כמו מבוגרת איתו אבל לידו הוא אמר תתנהגי כמו ילדה קטנהושנפרדתי ממנו היה לי קשה חזרתי להיות כמו ילדה קטנההה כי לא הספקתי להתבגר בילדות שלי והייתי צריכה להיות מבוגרת וידלה וזה בילבל אותי וזה הרס אותיועכשוי אנחנו בקשר של ידידים יש לי חבר חדש בגיליושכחתי לציין זה היה אהבה הראשונה שלי וקשה לי ואני קשורה אלוי מה אתה מציע לי לעשות ? נורא חשוב לי לדעת אשמח אם תענה לי בהקדם יום נעיים ושובע טוב בתודה מעיין
ד"ר אורן חסון
אהבה ישנה שמפריעה להמשיך הלאה
⌄
מעיין יקרה,
הבנתי שהרגשות שלך היום אינם ברורים, והבנתי גם שאת שואלת מה לעשות, כאשר לא הסברת לי בכלל מה האופציות שלך. האם את שואלת אם להשאר עם החבר החדש? האם את שואלת אם להשאר בידידות עם האהבה הראשונה שלך? וגם לא אמרת כמה זמן עבר מאז, ובת כמה את היום (בת 17?). ברור לי שאת נסערת מאד. יכול להיות שאת צריכה פשוט לתת לדברים לשקוע, וכדי לסייע לכך באמת להפרד לחלוטין מאותה אהבה ראשונה שלך. אם את רוצה קשרים חדשים, נוכחותו תפריע לך רגשית, גם אם אין לו כוונות לכך. ואם את קצרת סבלנות ורוצה לראות פתרון מיידי לתחושות שלך (מה שכנראה לא יעבוד בכל מקרה), או שכבר ניסית לתת לזה זמן (שנה-שנתיים) וזה לא עבד, אני מציע שתלכי לטיפול פסיכולוגי, כדי להבין מה בדיוק קורה לך, ואיך להתחזק ולבנות את עצמך לקראת חיים חדשים.