טיפול בחוסר אמון בזוגיות

תאריך פנייה: 06.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בלבלה
חוסר אמון
06.10.2005 • 17:53

לפני כמעט שנה גיליתי כי בעלי (לפני הנישואים) בגד בי. זה היה חד פעמי. הם לא שכבו בסופו של דבר, אך מבחינתי זה לא רלוונטי כלל. את הבגידה גיליתי רק במקרה ולא בעקבות חרטה מצידו. מאז עברנו משבר משפחתי גדול בעקבות זה. הצלחנו ליישר הדורים והתחתנו. הבעיה היא שאין לי אמונה בו יותר. אני בודקת שיחות שלו במחשב (מסנג'ר) וכשיש שם שיחות חשודות, אני מתעמתת מולו ותמיד יש לו תירוץ מצויין. "זה בצחוק" "לא באמת התכוונתי להיפגש לקפה", פעם נכנסתי לחדר ומיד הוא סגר חלון שיחה. כמובן, שהוא אמר שאני מפנטזת. אבל אחר כך ראיתי במייל שהוא דיבר עם בחורה מלימודיו על משבר זוגיות. והוא אמר כי לא היה נעים לו לדבר על הבעיות שלה לידי. אבל אני אישתו ואני מרגישה שהוא מסתיר ומסתיר. אני לא יודעת מה לעשות. שנינו צעירים, בני 26 ו27 . ללא ילדים. נשבר לי כל הזמן להרגיש מרומה. מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
החלק שלו והחלק שלך
08.10.2005 • 14:56

בלבלה יקרה,
ברגע שאת הופכת להיות חשדנית, הוא הופך להיות אחד שמסתיר. כאשר את מתעמתת איתו על כל קשר כזה או אחר שיש לו עם נשים אחרות, וגם אם מדובר בקשר חברי, הוא יסתיר קשרים כאלה כדי שלא להכנס איתך לעימות, כי זה מה שאת מלמדת אותו. את מלמדת אותו שעדיף להסתיר (ואז יש שקט ביניכם), מאשר לספר (כי אז יש מריבה, ובמילים אחרות - עונש). זה המחיר ששניכם משלמים על חוסר הנאמנות שלו. אם אתם רוצים לחיות בזוגיות תקינה,שניכםצריכים ללמוד לתת אמון זה בזו. למרות שלא את היית זו שהכנסת אתכם למצב הזה, במידה רבה השיקום שלו היום תלוי במצב הרגשי שלך. אני מציע לכם ללכת ליעוץ זוגי כדי לשקם את האמון שביניכם, אחרת אתם עלולים להיקלע להגדלת העוינות וחוסר האמון עד למידה שיהיה לשניכם קשה לצאת ממנה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083