רגשות מודחקים: מה עוצר אותך?

תאריך פנייה: 21.04.2023 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אני
תנודות
21.04.2023 • 15:39

היי מה שלומך?
כן, כנראה יש לי תנודות בהתנהגות שפוגעות בבן זוגי.
שנינו פרק ב יוצאים כשנה פלוס.
בני 37.
אנו ביחד וכיף לנו. מאושרים. יש לי רגעי נתק עסוקה בילדים עבודה חוגים ואני מתרחקת ביחס חום אהבה. כשבוע .הוא? כאןב שבור.הוא מדבר המון על רגשותיו ואני מופנמת וסגורה ,שכחתי מה זה להביע. אז שותקת
ואז נפגשים לא מדייקת את עצמי כי לא יודעת להביע. חוזרים לאהוב שוב נותנת לו ביטחון ואז...שוב בתדירות של 4 חודשים. בסוף יעזבני:(
אני מרגישה עייפה יש לי עולם רגשי סגור מלאאא דברים יכולים להעיק עליי ולא אדבר ,אמא במשרה מלאה אין זמן לרגש.והוא מושלם!!!! אולי גם קצת מרגישה שאני נעלמת לעצמי....אז מרחיקה אותו? אולי מנסה שיעזוב? כדי שאחזור לרווקות הכייפית שהיתה לי ושם היתה טמונה השמחה שלי? החופש? סתם תוהה
הוא מושלם עבורי אוהבת אותו
הייתי בפרק קצר כשנה מאז הגירושים עד שהכרנו
משהו עובר עליי
השמחה נעלמת לפעמיים וכך מרחיקה אותו

ד"ר אורן חסון
גם לא מושלמת וגם נהדרת?
24.04.2023 • 11:13

את יקרה,
יתכן שבעצם עלית על העניין העיקרי – שאת מופנמת וסגורה. כתבת שאת לא יודעת להביע, ואולי יותר מזה הוא שאת מתקשה לשחרר את הרגשות שלך, ולכן הם לא באים לידי ביטוי. זה כנראה מגיע מאותו מקום – של המודעות לכך שמסתכלים עליך ומעריכים אותך, וזה גורם לסוג של 'קיפאון', שהוא לא מאד שונה מפחד קהל וחרדה חברתית. תארי לעצמך את עצמך מתחרה ספורטיבית לעיני קהל גדול (ניקח את זה פשוט, ששולפים אותך מקהל, כמו שעושים לפעמים במשחקי כדורסל, ואת צריכה לקלוע לסל כדי לזכות במשהו), או ללכת על שטיח אדום אל במה, כאשר יש קהל של מאות אנשים מביטים מסביב, וכל מה שאת צריכה זה ללכת, אבל מודעת לכל צעד שאת עושה. כך שאולי זה מה שאת מרגישה כאשר את מעלה את העולם הרגשי שלך אל המעטפת, כי אז רואים אותו.הקשר שלך מצריך את ההצפה הזו אל המעטפת, אבל בשבילך, כי את לא רגילה, זה הסרת הגנות, שהיא קשה לך. וזה לא שאת באמת רוצה לחזור אל הרווקות השקטה והשלווה שלך, אלא את רוצה את השקט הזה שיש בה. אבל את גם רוצה את האהבה, לאהוב ולהרגיש נאהבת, ויש לך קונפליקט בין הצרכים האלה.יש לך זמן לרגש. גם כאמא. בודאי כאמא. אלא שכאמא את מרגישה אולי במקום בטוח יותר, ויותר קל לך להפגין את הרגשות האמהיים שלך (אולי, גם זו שאלה שכדאי לבדוק). כי קל יותר לקבל את האהבה בחזרה מילדים, ובעיקר כאשר הם קטנים יותר. ואני חושב שלגמרי יש לך זמן גם לאהבה זוגית, אבל החשש שמא לא תראי את זה מספיק, כי יש לך מגבלות זמן ונתינה, ולכן הפגנת האהבה כלפיו תהיה תמיד תחת ביקורת כי היא לא יכולה להיות 'ללא גבולות', אף פעם לא תהיה מספיק. – וכאן יתכן שהקושי שלך, כי יתכן מאד שהוא מבין את זה, ואת חוששת יותר ממה שצריך, ואז מסתגרת יותר במקום לדבר את זה. אם הוא אמפתי ויודע להקשיב, יתכן מאד שהוא יבין אותך ולא יחשוב שאת לא מושלמת, כפי שאת חושבת, או שיחשוב שאת מאד טובה בשבילו גם כשאת לא מושלמת בשבילו, כי יש לך עוד עניינים. כך שיתכן שאת מוצלחת עבורו הרבה יותר ממה שאת חושבת.צריך לדבר את זה איתו. אם את באמת מתקשה בזה, והפחדים שלך סוגרים אותך, שווה לך ללכת לטיפול כדי ללמוד להתגבר על הפחד הזה, ואולי לקבל את העובדה שאת, כמו רבים אחרים, בעצם, יכולה להיות גם לא מושלמת, וגם נהדרת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083