התמודדות עם שאלות חוזרות ומתן עצות
תמר
האן הוא יחזןר
⌄
אחרי זוגיות ארוכה של 14 שנים עם עליות וירידוות ריבים פרידות וחזרות מה הסיכוי שהוא יחזור ! מה משפיע על ההחלטה של גבר לחזור !!! האם יש מצב שהוא יחזור !
ד"ר אורן חסון
להסתגל למציאות שרלוונטית לך
⌄
תמר יקרה,
רק לפני כמה ימים עניתי לך במפורש. וזו לא הפעם הראשונה. אני מצפה שכאשר את כותבת לי, תזכירי לי שכבר דיברנו על זה, וגם מתי, ואם את יכולה - אז לתת את הקישורים המתאימים על מנת להתחשב בי. אחרי הכל, אני טורח ומנסה לעזור לך, ו-א. היות שאני מנסה לעזור לך, אני מצפה שגם תלכי לקראתי ותנסי להקל עלי ככל האפשר. ו-ב. יהיה לי הרבה יותר קל לדייקת את התשובות שלי אם אראה את ההתכתבויות הקודמות. חבל שאת לא עושה את זה, כי אני חושב שחשוב שתביני שלעזור לי ולהקל עלי הוא גם צורך שלך.עכשיו, כך מה שכתבת הוא החזרה על הדבר העיקרי שכתבת עד עכשיו: 'מה הסיכוי שהוא יחזור?' - אבל כבר כתבתי לך על הדברים האלה במפורש יותר קודם, ולא נתת לי מידע נוסף. היות שכך, גם לא יכולות להיות לי תשובות נוספות או חדשות. אני רק חושש שאת רוצה תשובה אחרת מזו שנתתי לך קודם, ושאגיד לך ש'בטח, הוא יחזור בעוד שלושה וחצי שבועות!". אבל אני לא יכול לומר לך את זה. כתבתי לך: "את צריכה להיעזר בכלים שיש לך, תמיכה חברתית, ומשפחתית ככל שיש, ואם לא – אז להתחזק ולהמשיך ולהתחיל מחדש ככל שיידרש, כי את צריכה." וזו התשובה שאני כן יכול לתת לך. אני רק לא יכול לכפות עליך להקשיב. או להיעזר בטיפול כדי לעכל, לעבד, להבין טוב יותר, ולהסתגל למציאות שהיא רלוונטית לך.