רגשות כלפי גבר אחר: מה עושים?

תאריך פנייה: 12.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לינדה
בעייה
12.10.2005 • 12:09

אני נשואה כשנה וחצי.היה לי קשר דרך האינטרנט עם גברבר שדי התלהבתי ממנוהיינו בקשר וירטואלי תקופה מסויימת ואיכשהוא נותק הקשר.כמובן שהשכל אמר טוב שכך כי זה קשר בעייתי אך הלב קצת קורא לו לחזור ולעיתים אני מתאפקת כדי לא לחדש הקשר ששוב..מובן כבעייתי.העניין הוא שבאמת הרגשתי משהו וזה לא היה משהו סתם .כמובן שאיני תמימה כ"כ סתם להתלהב ממישהו מסתורי.היה שם משהו.אמיתי.מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
מה שוירטואלי ומה שממשי
13.10.2005 • 21:38

לינדה יקרה,
את באמת הרגשת משהו. זה הדבר האמיתי היחיד שהיה. גם זה שאי שם בעולם או בארץ אותו גבר ישנו, אבל הוא לא זה שבראש שלך. הוא שונה. הרגש שלך אמיתי, הגבר שכלפיו הרגשת זאת יכול להיות שונה לחלוטין מכפי שאת חושבת שהוא. הפנטזיה שאת חושקת בה, של יחסים, אהבה וזוגיות שאפשר לפתח איתו, עוד פחות אמיתיים. וזה קרה כל כך הרבה פעמים, לכל כך הרבה אנשים.את שואלת מה לעשות, ולא כתבת דבר על היחסים שלך עם בן זוגך. לפיכך, את לא שואלת אותי מה כדאי לך לעשות, כי הרי אני לא יכול לדעת זאת. אז מה את כן שואלת אותי? אני מניח שאת שואלת אותי אם זה "בסדר" (כלומר: "מוסרי") ליצור מחדש את הקשר הזה, או, מה שסביר יותר, שאת שואלת אותי "איך מפסיקים להרגיש כך, וחוזרים הביתה בלב שלם?"אז לשאלה אם זה "בסדר" לא אוכל לענות לך. כי בכל מה שאני כותב כאן אני משתדל להתעלם מהצד המוסרי והמקובל, ומתייחס אליו רק בהקשר של כדאי או לא כדאי. מה שמחזיר אותי, כמובן, ל"אני לא יודע". ובאשר לשאלה "איך חוזרים הביתה בלב שלם?" – קודם כל בהחלטה שזה מה שאת רוצה. אחר-כך בתהליך של גמילה, שכמו כל תהליך של גמילה, צריך לעבור בו את שלב ה"קריז" שבו חסר החומר, או במקרה שלך – הקשר האינטרנטי, לפעמים באופן נואש. את יכולה להקל על עצמך אם תשקיעי את עצמך בעשייה של דברים שונים, בילוי/תחביבים/חברה/עבודה, ובעזרת שיחות עומק עם הבעל (שיחות נפש, עלייך ועליו), כדי להחזיר לעצמך את תחושת השיתוף איתו. וזה אולי ייראה לך מוזר, אבל אני חושב שיועיללך, וייקל עלייך מאד אם תשובי לחזר אחריו קצת, בעשיות קטנות בשבילו, במתנות קטנות וכדומה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083