כפייה לנישואים: מה עושים?
ממ
פרידה
⌄
אל ד"ר אורן שלוםאני בחור בן 29 שהכרתי בחורה בת 25 לפני חצי שנה והכל זרם איתנו טוב מאוד נפלא והיא תמיד היתה מתגאה באהבתנו ומעריכה אותי מאוד ומשבחת ומתארת את אהבתנו כמושלמת והיא הביעה את זה בצורה עקבית לפני שבועיים התחילה להגיד שיש בחור מחזר אחריה וירצה לקחת אותה לאישה ותמיד טענה שהיא לא סובלת אותו ושאני הבן אדם המקסים והוא לא מגיע לקצה הנאמנות שלי,אך לאחרונה אומרת שאני הולכת לתחתן איתו קיבלתי את זה בהפתעה ושכדרשתי הסברים הסבירה את זה בלחצים שהופעולו עליה והיא חזרה וטענה שהקשר בינינו לא יהיה כמותו ואני הבעל האידאלי והיא לא יכולה בלעדי אך היא בוחרת בדרך הקלה ולא רוצה להתעמת עם אף אחד ותמיד שוחת הודעות שהיא מתגעגעת ואוהבת ובינה לבין עצמה לא משוכנעת אך כאשר מבקש הסבר פשוט למה שקורה היא מתחמקת הבעיה שאני קיבלתי את זה בהפתעה והיא ממשיכה לטעטו שאין כמוני והיא אוהבת אותי אהבה כנה אך לא יכולה שאלתי איך אפשר שבתוך זמו קצר תשנה דיעה למרות שהיא משמיצה אותו ואומרת שהיא תאבד ישיותה אם לא תהיה איתי
ד"ר אורן חסון
כפייה לנישואים
⌄
ממ יקר,
לא שאלת שאלה, ואני מניח שהשאלה שלא שאלת היא האם לשכוח אותה, או איך להחזיר אותה אליך. ואני כאן מגשש באפילה בדיוק כמוך. אין לי מושג קלוש מדוע היא כפויה להתחתן איתו. וכל עוד איני יודע מה הסיבה, איני יכול לדעת גם אם הבחורה רצינית או לא. לא נתת הרבה פרטים, אבל אני יכול לתאר לעצמי שכפייה כזו טיפוסית למשפחות מסורתיות מאד, או למשפחות מאפיונריות, או משפחות מלוכה. בכל אחת מהן, בחורה יכולה לומר שכופים עליה נישואים, ועדיין נוכל לומר עליה שהיא בחורה רצינית. אולי יש גם מצבים אחרים שעליהם לא חשבתי ואוכל לומר זאת, אבל גם אולי היא באמת לא בחורה שתוכל לסמוך עליה לאורך זמן, והיא נכנעת ללחצים שוליים או שהיא מספרת לך סיפורים. כל עוד איני יודע מה הלחץ שמופעל עליה, גם לא אוכל לומר לך איך להחזיר אותה אליך, או אם כדאי לך בכלל.
ממ
כפייה לנישואים
⌄
לכבודד"ר אורן חסוןתשובתך מאוד קרובה לקו המחשבה שלי ובמיוחד בחלק האחרון אך הדילמה שאני נמצא בה היא שבתקופת ה 6 חודשים חשתי את אהבתה הכנה אלי ומהנסיון האישי שלי חשתי בצורה ברורה ביותר שהיא לא משחקת ולא מספרת סיפורים היא אפילו תמיד אמרה שהקשר שלנו כל כך מיוחד שחבל לה מאוד שלא ניצלה כל הזדמנות בו היא גם הוסיפה שהיא לא מתארת לעצמה להיות היא האמיתית אם תתחתן עם אותו הבן אדם ,ותמיד הזכירה אפילו בתקופה האחרונה שמי יפרגן לה ויתן לה מחמאות כמוני ואין בחור בעולם יכול להבין לדבריה כל הקטנות האלה שאני שם לב אליהם,לעומת אותו בחור שהיא הולכת להתחתן איתו ,וכשנסיתי לדבר איתה ולקבל הסבר על הניגוד הזה תוך הסבר שהיא בוחרת בדרך לא ברורה לעומת דרך ברורה שהצעתי לה היתה מתחקמת שאנחנו שנינו טעינו והיינו צריכים לתת לקשר הזה יותר מדי או שנותנת תשובהשהסבירה לאותו בחור שהוא בן אדם טוב אבל לא בשבילה ויום למחרת כבר אומרת שכל מה שעשתה לא עזר וכשאני מביע לה את הדרך הלא ברורה שלה מתחמקת ואומרת לי זה לא ילך .רק דבר אחד מענין אותי האם יתכן מצב של מהפך של 180 מעלות בתקופה קצרה למרות שאני אמיתי בכל מה שאני אומר ולא היה שום סכסוך בינינו? ושאלתי למה היא מרעיפה עליי כל המחמאות כבעל האידאלי באומרה אותך ורק אותך ובום היא הולכת לכיוון השני שלא התרשמתי שהיא מסמפטת אותו חוץ מההסבר שהוא רופא ילדים והשאלה האם זה שיקול?שאלתי האחרונה אני מודה שספגתי מהלומה ואני מתאושש ממנה אך אני רוצה שקט ודרך לעכל את הדברים מול כל התמונה הלא ברורה וניגוד הדיבורים שלה!אני ניתקתי קשר לגמרי אפילו טלפוני אבל אני צריך כמה טיפים כדי לענות ולתת את השקט לעצמי כי אחרי כל מה ששמעתי וחשתי מהנאמנות שלה והמהירות של שינוי הדיעה שלה והבכי שלה שהיא לא רוצה לפגוע בי איך אני בעתיד אוכל לבחון בעין יותר ברורה את הבחורה שתהיה אשתי אחרי כל מה שראיתי והשינויים הקיצוניים של 180 מעלות דרך אגב היא בחורה מאוד עדינה יפה עצמאית עם הופעה נאה וזה מה שמטמטם אותי שהיא נוגדת את כל דבריה או שהיא מתחמקת!
ממ
כפייה לנישואים
⌄
ד"ר אורן חסוןעוד שאלה שמטרידה אותי במידה והיא מתחרטת על כל מה שעשתה ותרצה לחדש את הקשר האם יש מקום להתפייסות?או שיש כבר פצע שנפתח והקשר הזה לא בריא לחיי נישואים בעתיד?
ד"ר אורן חסון
להתחתן עם רופא
⌄
ממ יקר,
אתה שואל אם ייתכן מצב של מהפך, כשאתה רואה שהעובדה היא שכן. עובדה, זה קרה. לפחות מהפה ולחוץ. הנתון היחיד שהוספת הוא שהוא רופא, ואין לי מושג במה אתה עוסק, ומה המעמד הסוציו-אקונומי שלך. לפעמים גם זה שיקול. יותר מזה, ממצאים של סקרים מראים שזה אחד השיקולים החשובים בהערכת כוח המשיכה של גבר כלפי נשים (ויש מי שתשים על זה דגש חזק יותר, ומי שתשים על זה דגש חזק פחות). האם זה ההסבר במקרה שלך? אני לא יודע. אולי.שני עניינים חשובים במכתבך: האחד – איך מאמינים אחר-כך לחברה הבאה? שתי תשובות לי לשאלה הזו: 1. כי לא כולן יתנהגו אליך כך (אבל אני לא יכול להבטיח שלא תיתקל בעוד אחת שתעשה דבר דומה). 2. קח את זה כעניין אסטרטגי, כי ללא תקווה, אין לך לאן להתקדם, ואתה יכול להפסיק לצפות לקשר משמעותי כבר עכשיו. לא מומלץ.השני – מה יקרה אם היא תתחרט. אין ספק שפצע של חוסר אמון כבר נפער. השאלה שרק אתה תוכל להתמודד איתה היא עד כמה זה יפריע לך. וכדי להקל עליך, היא תצטרך לתת לך הסבר מלא, כי בלעדיו יהיה לך מאד קשה לבטוח בה.