רגשות ושינוי בעולם הזוגי
מיכה
בגידה רגשית
⌄
היי לפני מספר ימים נדלקה אצלי נורה שאישתי משקרת . שאלו אותה על איך נראה המנכ"ל שלה והיא אמרה שהוא בסדר אני מכיר אותו כבר 5 שנים והיא גם מבלה איתו מספר פעמים בשנה בחו"ל מטעם העבודה בשל התפקיד .
באותו רגע ישר הרגשתי שמשהו לא מסתדר לי ולקחתי את הפלאפון והתחלתי לבדוק לאחר הסתכלות הכל היה ניראה תקין הודעות של עבודה אבל לבסוף ראיתי הודעה אליו שהיא מדברת על הרגשות שלה " לא יאמן כמה אני מאוהבת בך אני מבינה כל מילה שאמרת לי ולמרות שקשה לי אני מתחילה לעבוד על עצמי אני יודעת שלעולם לא תוכל לגעת בי ולהרגיש שלם אוהבת אותך"
פשוט נשברתי חברים בדיוק הגיעו ואיתי חזרה מהשנה ולכן עוד לא היה לי זמן לעכל .
שתינו ואני שתיתי הרבה לאחר שכולם הלכו היא רצתה ללכת לישון ואמרתי שעכשיו אנחנו צריכים לדבר היא ראתה את המבט בעיניים היא מיד הבינה שמשהו לא טוב ורצתה לדחות את השיחה .
את אותה ההודעה שלחתי לעצמי והראתי לה
היא בכתה היא הודתה שהיא מאוהבת בו כבר חצי שנה אבל לא היה כלום וגם לא יהיה
זה כואב שהיא התאהבה באחר אבל הכי כואב היא למה הם דיברו על הרגשות שלהם עם הם לא התכוונו לעשות דבר .
החלטנו להציל את הנישואים כרגע היא לא לוחצת עליי והיא יודעת שקשה לי התחלתי לכתוב את כל מה שאני מרגיש וקראתי לה היא התחילה לבכות הרבה מילים קשות . בסופ"ש התחלנו לדבר אבל כל פעם מעט בעיקר חיבוקים , אני מפחד כל הזמן שהיא חושבת עליו שהיא איתי . למרות הקושי החלטתי ?? לה ואמרתי לה שיחד נתגבר היא הציע לעזוב את העבודה אבל זה לא היה פותר דבר ואולי גורם ליותר קשיים בזוגיות כי העבודה מאוד חשובה לה .
התחלתי לנסות לחזר יותר להחזיר את התשוקה אני מרגיש שהיא מנסה להתקרב אך מפחדת אדחה אותה כן הצלחנו להתנשק ה לא היה קל לי.
במשך השבוע שלחתי יותר הודעות עם מסרים של אהבה ואכפתיות הכנתי ארוחת ערב רומנטית רק לשנינו עם נרות יין והכל אפילו מסאז ללא מגע או נסיון לתמורה אבל אני מרגיש כי המאמץ רק בא מהצד שלי האם יתכן שהיא אוהבת אותו וכבר לא אוהבת אותי ולא יודעת מה לעשות כיצד לשרוד להציל את הנישואים שלנו
ד"ר אורן חסון
העולם הרגשי
⌄
מיכה יקר,
לטוב ולרע, העניין הוא שהעולם הרגשי משתנה לאט, קצת כמו זרמי מים, והשאלה היא רק אם מדובר ברגשות שקשה מאד לשנות, בערך כמו נהר גדול ורחב, או קל יותר, כמו פלג מים קטן, שאולי נכון יותר במקרה שלך, כי הם עדיין לא העמיקו, וכי עדיין לא היה להם עולם רחב וממשי לפלוש אליו ולתפוס נפח גדול. כך שהתשובה שאולי פחות מעודדת היא שזה אולי לא נגמר בבת אחת, אבל המעודדת יותר הוא שברגע שהרצון קיים, והבהירות והתעשתות במקום הנכון, הרגש יכול להעלם מהר יותר.לגבי הפחד שלך על כך שהיא חושבת עליו כשהיא אתך - פנטזיות מהסוג הזה הן משהו שיכול להיות מאד אישי. כלומר, יש גברים ונשים רבים שכהרגל מפנטזים על בני זוג אחרים - אלא שבמקרים האלה בדרך כלל לא מעורבים רגשות, אלא דימויים מיניים (ובכוונה אני אפילו משתמש במילה דימויים, ולא דמויות כי בדרך כלל מדובר באנשים שאינם מושגים, כמו כוכבי קולנוע, או כמו אנשים שרואים באופן חד פעמי או אפילו מדי פעם, אבל אין שום כוונה ליצור איתם קשר ממשי). תופעות כאלה קיימות, וגם אם הן נותנות תחושה לא טובה לצד השני, לו היה יודע, אין בהם שום איום על קשר זוגי. מצד שני, אנשים רבים אחרים מתקשים לעשות זאת כשהם נמצאים עם בן זוג או עם בת זוג, ומרוכזים רק במה שיש להם איתם באותו רגע. כך שאני מבין שהמחשבה על זה יכולה להפחיד אותך, אבל יתכן גם שבת זוגך לא מסוגלת לעשות זאת גם לו היתה רוצה.פנטזיות יכולות לקרות מדי פעם, ונדמה לי שבדף הזה לבדו תוכל למצוא יותר משאלה אחת בנושא הזה. לא פעם, זה פשוט נעלם מעצמו, אם כי כשזה קורה - יש מי שמופתע ולא מבין שמדובר בפנטזיה שהגיעה, ותחלוף. כרגע, אתה בעיקר חושש וזה מאד מרתיע אותך, ושומר אותך מלהתקרב אליה - שמא לא הכל אמיתי, ובעיקר - תיפגע - בין אם בגלל שאולי תחליט יום אחד לעזוב אותך, ובין אם בגלל שאתה חושש מגילוי האמת יום אחד, ומההבנה שאולי חיית בשקר. החלק הזה, מיכה, די שייך לך ולאישיות שלך. ככל שאתה חזק יותר ויציב יותר רגשית, כך תוכל לומר לעצמך בקלות רבה יותר שאם זה יקרה, תוכל להתמודד עם זה, ולא תאבד ביטחון בעצמך או אמון באנשים - ושתוכל לשמור על האישיות שלך כפי שאתה מכיר אותה, ללא פגע. אבל יתכן גם שאתם זקוקים לעזרה מקצועית, כדי לבנות מחדש את מה שהיה לכם, ולבנות תקשורת ויחסי אמון באופן כזה שיחזיר לשניכם את הביטחון בקיום זוגי טוב לאורך זמן.