מציאת זוגיות: מה הסיכויים ומה עושים?

תאריך פנייה: 06.11.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
הדס
ומה עכשיו..?
06.11.2016 • 23:41

היי
שמי הדס אני בת 24 סטודנטית... עם יותר מדי זמן פנוי....
אני בן אדם זוגי בדרכ למרות שגם למדתי להיות גם לבד תמיד אהבתי יותר להיות במערכת יחסים.. הבעיה היא שכרגע אין..אני לומדת יומיים בשבוע ועוד לא עובדת. בחיפושים) והמחסור במישהו לצדי הולך וגובר. הבעיה היא שכל פעם זה פשוט לא מסתדר.. או שלא רוצים אותי או שאני לא רוצה או שנינו רוצים אבל הוא עוזב את המדינה.. דיי מיואשת .. גם אין מאיפה כל כך להכיר... מסתבר שחייו של סטודנט מסתיימים בכיתה המסוימת שלו בלי אנשים נוספים להכיר, אף שאלתי לגבי היכרויות מחברים..הדבר לא ממש צלח.. וכן גם מדפי היכרויות נמאס.. אני יודעת שאני צעירה... יודעת שיש בעיות הרבה יותר גדולות משלי ..אבל הרבה זמן פנוי גורם להרבה מחשבות.. הרגשת הלבד גוברת.. ואולי אני מחפשת בתשובה שלך איזה שהיא הרגעה... שהכל יהיה בסדר..

ד"ר אורן חסון
הלבד שבינתיים, הוא בינתיים
07.11.2016 • 23:08

הדס יקרה,
אני חושב שאת יודעת את התשובה. כי סטטיסטית, הסיכוי הטוב הוא שתמצאי בן זוג, ותתחתני איתו, ויהיו לך ילדים. כי כפי שאת יודעת, אין סיבה משמעותית שתמנע ממך את האפשרות הזו באופן עקבי. כי כפי שאת יודעת, היו לך קשרים בעבר, גם אם לא הגיעו לארץ המובטחת (happily ever after, כלומר). היו כאלה שרצו בך, היה ששניכם רציתם ומשהו אחר עמד בדרככם, אבל זה קורה. זה רק לוקח זמן. וכשהסיכוי שזה יקרה קיים והוא לא רע, אז הסיכוי הטוב הוא שזה באמת יקרה, רק קשה מאד לדעת מתי. האם תמצאי את הקשר הזה בעוד חודשיים? בעוד חצי שנה? האם תדעי בקלות על ההתחלה לזהות שזה זה? האם הוא יידע? האם יהיו קשרים אחרים וקשר הארץ המובטחת יגיע רק בעוד שבע שנים? - הכל יכול לקרות. אבל הסבירות הגבוהה היא שזה אכן יקרה. את יודעת את זה. הקושי הוא הסבלנות לחכות כאשר אין קשר, גם לא כזה שהוא "מספיק טוב" כדי לבחון מה קורה לזמן מה (והרי חלק הם כאלה, כפי שכבר ראית, אבל זה המצב הטבעי). והקושי הוא לא להתייאש בתקופה שבה אין קשר שכזה. ואולי הקושי הוא איך לא להרגיש לבד בזמן הזה, ואיך לעשות ומה לעשות כדי שהחיים בינתיים יהיו מעניינים, מצד אחד, וכן - מבלי להתמכר ללבד, מצד שני.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083