רגשות וניתוק בזוגיות: מה עובר עליו?
לילך
כל המילים נאמרו כבר..
⌄
היי ד"ראני אשתדל לא לפרט יותר מידי,אני בת 24 ובן זוגי- לשעבר?!?! בן 27. לפני יומיים בערך הוא בא ואמר לי שיש לו הרגשה שהוא צריך להיות לבד, שהוא רוצה לעשות דברים. יש לומר שזו לא פעם ראשונה לפני כמה חודשים הוא פנה אלי עם אותה בעיה ונפרדנו לשבוע, אני חשבתי אז שהוא צריך זמן להחליט אם הוא אוהב אותי באמת או לא, אז בזמנו אמרתי לו שאם הוא אוהב אותי ממש וחושב שיש לזה עתיד שינסה להתמודד עם הרגשות הללו ואם זה יחזור נדבר שוב.מה לעשות הדברים האלה לא נעלמו, והנה אני פה...החלטתי שאין מה לעשות וצריך לשחרר, במיוחד אם אוהבים...הקטע הוא שאני יודעת שיש לו רגשות עזים כלפי, וגם לי יש אליו, אני מאוד מאוד מאוד אוהבת אותו, אני באמת ראיתי את עצמי איתו, וגם הוא ראה אותי בעתיד שלו, ואני יודעת כי הוא ממש רצה להתקדם עם הקשר, לפני שהתחילו כל החששות.האם אתה חושב שיש לי עוד מה לעשות פה?אתה חושב שאם הוא יצא לגור לבד זה יעזור לו??ויותר חשוב מה אני יכולה לעשות על מנת להקל עלי את הכאב....זה כאילו העלם יושב לי על החזה..תודה רבה ושוב סליחה על כל הפרטים..
ד"ר אורן חסון
אולי. ואולי לא כולן.
⌄
לילך יקרה,
אני מאמין לך שיש לו רגשות כלפייך. השאלה היא מה עוצמתם, והשאלה היא מה בדיוק עובר עליו. בדרך כלל זה רמז עבה לכך שהוא לא בטוח שאת היא האחת בשבילו – ואז הוא לא רוצה לעכב אותך או לעכב אותו. לעיתים רחוקות מאד זה איזה סוד שנתגלה לו על עצמו, ושהוא לא רוצה להזיק לך ומתרחק.אין לי ספק שאת מאד פגועה ומאוכזבת מהעניין. מצד שני, את כותבת באופן שהוא קצת מרוחק, כאילו שאת מתמודדת עם זה בקלות יחסית. הפיסקה האחרונה מעידה שכנראה שזה לא נכון, ואת נעה בין החלק הלוגי שלך לבין החלק הרגשי. הכל טרי כל כך. זה ייקח זמן. תני לו בינתיים להתמודד ולהבין מה קורה לו. סביר מאד, אגב, שהוא יודע בדיוק מה קורה לו, אבל לא רוצה לפגוע בך. אם לא היתה ביניכם מספיק פתיחות קודם, אולי כדאי ליצור אותה עכשיו, רגע לפני, ולדבר איתו שיחת עומק. לומר שאת מבינה שהמשמעות היא כנראה ויתור על הזוגיות שלכם. אבל את מכירה אותו היטב, ורוצה, רגע לפני הפרידה, להכיר אותו אפילו טוב יותר. שיסביר לך, כי יש לך הכוח להתמודד גם אם תביני מתוך זה שאת לא האחת שהוא מחפש, או שהוא רוצה הרפתקאות קודם או מה שלא יהיה. אני חושב שיש לך כוח להתמודד עם זה. השאלה היא אם הוא יהיה מוכן להיפתח אם הפתיחות הזו יכולה לכלול בתוכה גם פגיעה בך, וגם אולי הצבעה על חולשה שלו. ואם לא – איספי את שולי גלימת הכאב שלך אל חיקך, והמשיכי הלאה.