רגשות בזוגיות: אהבה, כעס והשפעתם

תאריך פנייה: 06.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיקי
אשלייה של אהבה
06.10.2005 • 17:08

ד"ר אורן שלום רב,אני במערכת זוגית של כחצי שנה, שנינו בני 23 אני לומדת לתואר ראשון וחברי עובד באבטחה.הבלבול שלי הוא כאמור בנוגע לאהבה שלי אל חברי, פעמים רבות אני מוצאת את עצמי מתרגזת עליו סתם בגלל מה שהוא אומר או עושה לפעמים ואני אכן מעירה לו על זה או מדברת איתו לפעמים על ההתנהגות שלו והיחס שלו כלפי משפחתו או כלפי הסביבה, אך זה חוזר ולא משתנה, הדבר פוגע מאוד במשיכה שלי כלפיו וכן בצורך לאהוב אותו(יש לציין כי אני לא מרגישה אהבה כלפיו אם כי חיבה וקשר מיוחד), יחד עם זאת הוא מאוד אוהב אותי ורואים זאת. העניין הוא האם אני יותר מידי קטנונית הרי היחס שלו כלפיי שונה מהיחס לאחרים אך בכל זאת הדבר מפריע לי..השאלה היא האם אני משלה את עצמי באשר להתנהגות שלו שתשתנה או שמה עליי לבצע את הצעד הנכון ולגמור עימו את הקשר?רוצה לציין כי לעיתים אני מרגישה אליו ולעיתים לא...אז איזו מן אהבה זו? האם היא יכולה להיות אהבה תמידית ולא לפרקי פרקים?תודה רבה

ד"ר אורן חסון
אהבה ורגשות אחרים - כשהם ביחד
08.10.2005 • 14:54

מיקי יקרה,
אהבה, ככל שהדבר נראה לפי העדויות השונות ולפי המנגנונים הביוכימיים, היא רגש שגורם לנו להיות מחוייבים לאדם אחד מבחינה מינית, חברתית וכלכלית, כמובן לפי היכולות. אלא שכאשר כמה רגשות פועלים בו זמנית, הם משפיעים זה על פעולתו של זה, בהתאם לעוצמות שלהם. ולכן, כאשר את כועסת עליו, או מאוכזבת ממנו, זה משפיע על האהבה. ככל שהאהבה חזקה יותר והכעס חלש, זה יורגש פחות. ככל שהכעס חזק יותר, הוא ישפיע יותר, ויורגש אפילו כאשר האהבה חזקה. לכן, בגלל השפעה הדדית שיש לרגשות השונים על התחושות שלך, אהבה אינה דבר קבוע, אלא דבר משתנה. נכון הוא שכאשר עצמת האהבה שלך חלשה יותר, כך היא תושפע יותר בקלות. האם את יכולה, בעזרת ההבנה הזו, להגיד לעצמך שהאהבה שלך כלפיו חלשה? קשה לדעת. כי מאד תלוי עד כמה את מושפעת על-ידי כעסים. כעס הוא רגש זמני ובעל השפעה גדולה מאד על מרבית האנשים, לעומת אחרים שיודעים לשלוט בו. לכן, את צריכה לבחון את היחסים שלך איתו, ביחס ליחסים שלך עם גברים אחרים שאהבת בחייך. ואם גודל המדגם שלך קטן מכדי לקבוע, פעלי לפי האינטואיציה שלך. ואולי הדבר הטוב ביותר שכדאי לך לעשות הוא לחשוב עליו הוא לנסות ולהבין אם טוב לך יותר איתו או בלעדיו. אם את חושבת שבלעדיו יהיה לך טוב יותר, אז מוטב להיות בלעדיו. ואם את חושבת שעדיף לך להיות איתו, אז תישארי איתו.אני מקווה שכל ההסבר האנליטי הזה היה ברור מספיק כדי לאפשר לרגש שלך לפעול לפי מה שטוב לך... אחרי הכל, זה לא תמיד פשוט להחליט מה טוב ומה לא כל כך טוב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083