גברים, נקיון ושינוי בזוגיות
שיר
בעיה בזוגיות
⌄
שלום
לךאני בת 28 ובן זוגי גם.אנחנו נשואים כ7 שנים ללא ילדים מתוך רצון.הבעיה היא שהמון פעמים אני מרגישה יותר מדי חזקה לעומת בן זוגי. שאני הדומיננטית ומחליטה מה לעשות בכל נושא ונושא..זה ממש מעצבן אותי וגורם לי לתחושה של יתר שליטה.בנוסף,אני מרגישה המון פעמים שאני ממש מרחמת עליו,על כל מיני נושאים,למשל,על איך שמתנהגים אליו בעבודה,ושהוא יותר מדי טוב לאנשים,זה גם מוציא אותי מדעתי,והייתי מעונינת לשמוע את עצתך בנושא.אני אתן דוגמה:הוא עובד בתור עצמאי בתחום הגרפיקה,ולקוחות ממש מוציאים ממנו כל מיני דברים שלא היו בעיסקה מראש,והוא עובד שעות על גבי שעות בשביל לרצות אותם,ולא יודע איך לצאת מזה.אני ניסיתי קצת לעזור לו בעניין,אבל הוא טוען שאני יותר מדי קשוחה לאנשים.בכלל כל פעם שאני מסתכלת לו בעיניים אני רואה מישהו כזה,שאין בו רוע בכלל,לא שזה רע,אבל הייתי רוצה שהוא יהיה קצת יותר קשוח.קשה לי לחשוב על ללדת ילד ממנו בגלל שאני מרגישה כל הזמן שאני זאת שתצטרך לטפל בכל,מול הגננות,מורים,רופאים וכ"ו.או שאולי אצל כל הנשים זה כך?למשל במטלות הבית רק אני נוטלת חלק,והוא אומר לי שהוא לא יודע מה לעשות ושאני כל פעם אתזכר אותו ואגיד לו מה אני חושבת שצריך לעשות.באמת גברים יכולים לחיות ללא נקיון?להיות חודש עם כלים בכיור?לא לכבס?תודהשירה
ד"ר אורן חסון
ללמוד לקחת אחריות
⌄
שיר יקרה,
שאלת לא מעט שאלות. נתחיל מהסוף: האם גברים יכולים לחיות ללא נקיון, והאם הם יכולים לחיות חודש עם כלים בכיור ומבלי לכבס. התשובה היא שרבים מהם כן. האמת היא שיש גם נשים כאלו, אבל עושה רושם שזו תכונה יותר גברית. ולפעמים גברים מרשים לעצמם לעשות את זה רק משום שהם יודעים שכשהם לא יעשו את זה, יש מי שאכפת לו יותר, ושהוא כן יעשה את זה. אבל לעומת זאת תוכלי למצוא גברים פדנטיים במידה שתטריף גם אותך.אבל לא כאן הקושי העיקרי שלך. הקושי העיקרי שלך הוא בכך שבן זוגך אינו אסרטיבי מספיק. זה מקשה עליך כי את השתנית עם הזמן, אולי אפילו מעריכה עצמך יותר מאשר פעם, אחרי הכל יש לך יותר נסיון ואת גם אדם שלם יותר ועצמאי יותר מבחינה מקצועית ואישית, ולכן קשה לך להשלים עם מה שהשלמת פעם. גבר אסרטיבי, כזה שיוכל להגן עליך ועל ילדיכם, וכזה שיכול לתרום ולתמוך כלכלית, נחשב גם בחברה שלנו כגבר מושך. זה מה שמצפים מגבר שיעשה. ככל שאת מצליחה יותר, כך את מצפה יותר מהגבר שלך שיהיה כזה. אני לא שופט זאת לטוב או לרע, אני פשוט מתאר תמונת מצב. מכאן שמה שמצא חן בעינייך פעם, היום נראה בעינייך כלא מספיק, ויותר גרוע, כמשהו שמשקף דחוסר ההצלחה שלך, ביחס לנשים אחרות, או ביחס למה שהיית יכולה או שהיה מגיע לך להשיג. כאן הקושי שלך, והוא טיפוסי לנשים במצבך.העניין הוא שגם לך יש כנראה חלק בהתנהגות שלו. בלחץ שלך, ואולי בחוסר הסבלנות, את מלמדת אותו שאת מהירה יותר בתגובות שלך, ושאת דואגת לפרטים. הוא מרגיש מיותר בהתעסקות בדברים האלה, שכן את טובה בהם יותר ונוטלת את התפקידים הללו על עצמך כאשר הוא מאחר לבצע, או כאשר הוא עושה דברים באופן חלקי. מה שאת צריכה ללמוד זה להעביר אליו סמכויות, להסתפק בתגובות שלו ובמעשים שלו שהם פחות ממושלמים, ובשום אופן לא לעשות דברים במקומו. זו נראית לי אחת הדרכים האפקטיביות יותר לרתום אותו לעשייה ולקחת אחריות, גם אם זה תהליך שייקח זמן, וגם אם תצטרכי לאכול את עצמך כשהוא פחות ממושלם, ולא לעשות דברים במקומו.