רגשות בבגרות: למידה והתמודדות
דידי
פחדים
⌄
שלום
ד"ר.זה סיפור דיי מסובך ואני לא יודעת מאיפה להתחיל אותו...אני מאוהבת במישהו שגר במושב שלי... והוא לא שם עלי, הוא לא מדבר איתי ויש לי הרגשה רעה בקשר לזה...טוב העיניין הוא כשהוא חושב שאני אוהבת מישו אחר הוא מתחיל לקנא ולעשות לי יסורי מצפון...הכרתי מישו שבוע שעבר... ממש חמוד וטוב לי איתו אבל הילד מהמושב שלי, זה עושה לי ייסורי מצפון כשאני חושבת על זה שיש לי חבר אבל אני אוהבת אותו... זה לא שהוא כולא אותי... אבל... אומרים לי שאני ממש תמימה... וזה דיי נכון... והרבה בנים אומרים שאני חתיכה ומנסים להתחיל איתי... אבל אני כ"כ אוהבת את אותו ילד... ואומרים לי שגם הוא אוהב אותי אבל אני לא חושבת שזה נכון...
ד"ר אורן חסון
ללמוד משהו על העולם הרגשי שלך
⌄
דידי יקרה,
לא כתבת את גילך, ואני מניח שאת בשלב של תיכון או חטיבת ביניים. זה שלב שהוא די מבלבל, בעיקר כי רגשות פועלים בו בעצמה רבה, ובגלל שיש תנודות חזקות בבטחון העצמי, לעומת מה שתרגישי בשנות העשרים שלך, למשל. אל תרגישי רע ביחס לרגשות שלך. את מרגישה, וכשאת מרגישה, אוהבת וכואבת ושמחה, זה אומר שאת חיה חיים רגשיים עשירים. נסי להנות מעצם זה שאת יודעת להרגיש כל כך, אבל לא לקחת כשלונות כסוף העולם. יש קשרים ואהבות שמצליחים, ויש כאלה שלא. למדי לתרגל את הרגשות שלך, הטובים והפחות טובים, וללמוד בעזרתם בעיקר את עצמך.אני לא בטוח לגמרי שהבנת אותי... אבל אם כן, יכול להיות שלמדת משהו מאד חשוב על עצמך, שיעזור לך בעתיד.