יציאה מתלות בזוגיות

תאריך פנייה: 25.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירה
חרדות
25.10.2006 • 23:34

ד"ר חסון שלום
אני בת 28 ויש לי חבר למעלה משנתיים, אנו גרים יחד. אני מרגישה ששנינו מאוד רחוקים זה מזה ומתקשים לשוחח על דברים שמפריעים לנו ועל דברים רגשיים בכלל. הוא מרבה לבלות עם חברים שלו או סתם לצאת להסתובב עם האוטו כדבריו. אני מרגישה מאוד רחוקה ממנו ומאוד בודדה בקשר. פעמים רבות חשבתי על פרידה ואף העליתי את זה מולו, אבל באותם רגעים אני פשוט מרגישה חרדה נוראית שאני אשאר לבד בעולם. אני מרגישה תלויה בקשר הזה בעיקר מבחינות כלכליות. אין לי דרך לממן שכ"ד והוצאות כי אני לומדת, וגם קצת חסרת אונים בקשר לכל מה שקשור להתנהלות כלכלית. אשמח אם תוכל להגיב לדבריי ולתת את עצתךתודה

ד"ר אורן חסון
לקחת עצמך בידיים
28.10.2006 • 11:59

שירה יקרה,
את נמצאת בקשר שהוא לא מספיק טוב לך, ובעיקר נמצאת בו בגלל תלות. לא אמרת איך הוא מגיב כשאת רוצה להפרד, ומה הוא רוצה, ואני מבין שאתם מתקשים לדבר על זה. לא כתבת אם יש זמנים שבהם את כן מרגישה קירבה אליו, ולכן, אם יש טעם ורצון הדדי להשקיע כדי ללמוד אחרת, למשל דרך יעוץ זוגי.אם לא, ואם את יודעת שאת שם רק בגלל התלות, ומחליטה שזה מה שאת רוצה לעשות עד שתהיי עצמאית, חפשי לך עולם משלך בתוך הזוגיות הזו. בעיקר חברות. או שתתחילי לחפש דרך להתפרנס במקביל ללימודים. גם אם זה אומר להתחיל בקטן, למדי לעשות זאת. במשך הזמן חפשי גם דברים מכניסים יותר, והתקדמי במקומות העבודה לפי היכולת שלך להתפרנס. אם את רוצה לצאת מהמלכוד ומהתלות, את צריכה לעשות משהו בעניין, אחרת תשארי שם זמן רב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083