רגשות אשם בקשר: מה לעשות?
שבי
רצון בפרטנר אחר לסקס
⌄
אמת.הכוונה היא רצון בפרטנר אחר בסקס.גם חושבת שזה יערער את הקשר ואני מאוד אוהבת את החבר שלי. אני מאוד אבל יחד עם זאת אני לא מצליחה שלא לחשוב על ניסיוני הדל.עוד דבר שחשוב לציין זה שאנחנו מאוד מתאימים ומשלימים אחד את השני. בעבר גם הוא רצה להתנסות עם אנשים אחרים אבל זה ירד לו.כיום הוא אומר שהוא מוכן לוותר על זה על מנת לזכות בי.אני רוצה גם להוסיף שאם נהיה בהפסקה והוא יהיה עם משהי אחרת אני לא חושבת שאני אוכל לחזור אליו.בקיצור אני מאוד במבוך
ד"ר אורן חסון
לזרוק את רגשות האשם שלך לפח
⌄
שבי יקרה,
את בכלל לא במבוך. הוא אומר שהוא מוכן לוותר על זה על מנת לזכות בך, אז היפטרי מרגשות האשם שלך, ולכי על זה. אם את אמביוולנטית, ולא שמה לו גבולות ברורים, הוא ימשיך להפעיל אצלך את רגשות האשם. זרקי את רגשות האשם לפח, והיי אגואיסטית כדי לשמור על הקשר. ובתנאי שאת חושבת שהוא מוכן לגנוז את החלומות. אם הוא לא, תהיה לך בעיה כך או כך, בין אם תלכי עם הרצון שלו, ובין אם לאו. וגם אז אני לא ממליץ ללכת עם זה, כפי שהמלצתי לךכאן. כי אם להפרד, אז עם כבוד עצמי.
בת שבע
לזרוק את רגשות האשם שלך לפח ואז מה?
⌄
דר יקר
קראתי את תשובתך אך אני מצליחה לקרוא ממנה את שני הצדדים..האם אני צריכה לעשות הפסקה ולחפש לי משהו אחר לסקס ? האים יש סיכוי לחזור אחרי זה? האים אני צריכה לוותר על הסקרנות שלי? ומה יהיה כשזה יחזור? ובכל בחירה מה אני אמורה להגיד לו שיעשה בינתיים?בתודה מראש...
ד"ר אורן חסון
לקחת אחריות על החלטות
⌄
בת שבע יקרה,
אולי לא הבנתי אותך. יצאתי מתוך הנחה שיש לך רגשי אשם כלפי בן זוגך, שמאפשרים לך לשקול ברצינות את האפשרות להוסיף אשה למיטה, או לאפשר לו פרטנרית אחרת במקומך לזמן מה. אם זה נכון, זרקי את רגשי האשם, וקחי את מה שהוא מוכן לתת לך, שזה להיות איתך ללא בת זוג נוספת.אבל עכשיו אני מבין שאולי טעיתי, ושזו בכלל נטיה שלך, ודחיפה שלך להתנסות בבן זוג חדש, כי את מונעת על-ידי הסקרנות שלך. אם זה המצב, תשובתי היא שזו בחירה שלך, ועשי מה שאת רוצה, רק קחי בחשבון שיכול להיות שהזוגיות הזו לא תישאר לך. זה מחיר שתצטרכי לשלם, ואת צריכה לעשות לעצמך מאזן של רווח והפסד, ולהחליט מה חשוב לך יותר. ואחר-כך, לקחת אחריות על ההחלטות שלך, ולהשלים עם כל החלטה שאליה תגיעי.