טיפול זוגי: מה באמת עוזר?

תאריך פנייה: 31.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעל
להגרש או לא?
31.10.2006 • 18:02

שלום
ד"ר חסון,אני נשואה 4 חודשים, אחרי סה"כ הכרות של כשנה ומגורים משותפים עם בן זוגי.קצת לפני החתונה היתה לנו מריבה קטנה והוא התפרץ בצורה אגרסיבית (לא אלימה)מאד שהפליאה אותי, אחרי הכל המריבה היתה שטותית מאד. הוא אמר שזה חד פעמי והאמנתי לו. מכאן ועד חודש אחרי החתונה שוב מריבה, שוב התפרצות, אלימות מילולית והטחת חפצים בבית, הבהירו לי שיש בעיה רצינית איתו. אחרי שיחה שבה הוא הבהיר שהוא בטיפול אצל פסיכולוגית + כדורים הבנתי שזה לא יהיה קל. באה עוד מריבה ועוד אחת, התחלנו לדבר על גירושים. חשוב לי לציין כי בעת מריבה הוא מפלצת וכשאנחנו מגיעים להחלטה שאנו נפרדים הוא מתרכך ומתחנן שזה לא יקרה שוב ומבטיח להשתפר.בשבוע שעבר היתה לנו מריבה נוספת שבה הוא גירש אותי מהבית תוך כדי שאני ישנה והוא דוחף אותי מהמיטה. כאשר ניסיתי לארוז הוא זרק אותי על המיטה באלימות, כעסתי והתכוונתי ללכת מהבית ושוב הוא התרכך והתחנן שאשאר. אני כבר לא יודעת מה לעשות.השאלה היא האם בן אדם שמקבל טיפול מעל שנה וזה לא עוזר לו יכול להשתנות בעקבות ייעוץ זוגי?..תודה מראש, יעל

ד"ר אורן חסון
האם זו אחריות שלך?
02.11.2006 • 15:12

יעל יקרה,
יש לו כנראה בעיות אישיות ומוכרות, ולכן הוא בטיפול. יעוץ זוגי יכול להפחית את העימותים שביניכם, אבל לא לטפל בסיבות הנוספותשלו להתפרצויות, וגם לא להפחית את עצמת התגובה. לכך נדרש טיפול אישי, שאפשר לקבל אותו כחלק מהתהליך הזוגי, אלא שהוא כנראה כבר מקבל אותו. העניין הוא שהטיפול הזה הוא דיסקרטי, וכל מה שהוא עובר שם את יכולה לשמוע רק ממנו, ולא לדעת באמת מה קורה. וזה כנראה יהיה לא אתי לקחת אותך ליעוץ זוגי אצל אותו אדם שמטפל בו.אנא ראי תגובתי למקרה דומה, והרבה יותר קשה,כאן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083