קונפליקט בזוגיות: מה לעשות?
lala
בעלי לא רוצה ילדים
⌄
שלום,
אני בת 29 ובעלי בן 34אנחנו נשואיםשנה וחצי , ועודלפני שהתחתנוסיכמנו שאחרי שנה ראשונה נתחיל לתכנן ילדים.חשובלציין שאנחנו שנינו עובדיםבמקומות עבודה מסודרים ,ויחסים בינינובנויים על אמון ואהבה .עברה שנה , יזמתי שיחהעםבעלילגבי ילדים, התגובה שקיבלתי מימנו- שהוא לא מוכןפסיכולוגיתלהביא ילדים לעולם, הפשרה היחידה שהוא רואהזה להמתין עודשנה.בהתחלה מאודכעסתי אבל באין ברירה הסכמתיעם זה, כעבור חודשיים אני מבינה שאני לא מסוגלת לחכות יותר … אני לא יודעת מה לעשות ? ועם בכלל ניתן לעשות משהוא?אנא עזור לי !
ד"ר אורן חסון
להיות תלויה על חוסר ודאות
⌄
ללה יקרה,
הבעיה היא לא ילדים. הבעיה היא שהוא לא מוכן ללכת לקראתך במשהו שהוא מאד חשוב לך. על אחת כמה וכמה לאחר שהיה סיכום ביניכם. אמנם הוא יכול עכשיו לטעון שהסיכום החדש החליף את הישן, אבל התחתנת איתו על סמך הסיכום הישן, ולא החדש. את לא מחוייבת לזה. השאלה היא מה מלחיץ אותו, ואם הוא רואה בעיה בקשר. ואם אתם לא מצליחים לגשר, ואת לא מצליחה להבין מהו העיכוב הפסיכולוגי שלו (כי זה יכול לכסות קשת רחבה של סיבות), או לא מאמינה לנימוק המדוייק יותר שלו להתנגדות, כדאי שתגיעו ליעוץ זוגי. כי זוגיות טובה מושתתת על הליכה זה לקראת זו בעיקר בדברים שהם חשובים, ואם זה לא עובד, כדאי לבדוק מה קורה מתחת לפני השטח, ומדוע התקשורת שלכם לא מאפשרת לכם להגיע לפשרות. להמתין עוד שנה ולראות אז, זו רק דחייה מבחינתך. תאריך מדוייק, יאפשר לך לדעת למה לצפות, ולא ישאיר אותך במצב של חוסר ודאות שבו את היום.