רגליים קרות לפני חתונה: טיפים לזוגות
חן
לא יודעת מה לעשות
⌄
הייאני בת 28, ויש לי בעיה , לפני כמה חודשים קיבלתי הצעת נישואים מחבר שלי שאיתו אני יוצאת שנה וקצת. בשיא ההתלהבות התחלנו לחפש אולמות והפגשנו את ההורים. הפגישה בין ההורים הייתה מקסימה היה ממש נחמד והדברים זרמו טוב.במהלך חיפוש האולם הרגשתי שאני נלחצת במידה מסויימת כי יכול להיות שלא הרגשתי שזה הדבר הנכון לעשות כרגע, ברצוני לציין שאני וחברי בתקופות מסויימות בקשר רבים לא מעט על דברים קטנים, דבר שמצליח להוריד את החשק המיני ביננו וכמו כן את הרצון להיות קרובים זו ל זה ויש תקופות מעולות שהכל נראה יפה וורוד ואנחנו ממש משתדלים לעשות הכל בשביל שיהיה עוד יותר טוב. המריבות הם על דברים קטנים שלפעמים פוגעים בי מאוד ולכן אני מתרחקת.חשוב לי לציין שאני אוהבת אותו מאוד ומרגישה לפעמים שאני ממש לא יכולה לחיות דקה בלעדיו. אבל מה לעשות שלפעמים מריבה אחת קטנה מצליחה להוריד לי את החשק מהקשר ובכלל ממנו.לפני שבוע היתה לנו שיחה מעמיקה והחלטנו לדחות קצת את כל עניין החתונה ולהמשיך להיות ביחד ולנסות להשתנות ולנסות לא לתקוף אחד את השני כל הזמן עד שנרגיש שאנחנו ממש מוכנים וסגורים על זה(אנחנו גם גרים ביחד) .אני לא יודעת מה לעשות, אם להמשיך את הקשר או להפסיק אותו ולהיפרדיש גם בעיה נוספת שהעבודה שלו היא לא סדירה מבחינת השעות, דבר שמכניס הרבה מתחים ועצבים לקשר שלנו.בבקשה תעזור ליחןהמיואשת
ד"ר אורן חסון
כמה טיפים קטנים לקראת נישואים
⌄
חן יקרה,
לקבל רגליים קרות לפני חתונה זה דבר שקורה גם לגברים וגם לנשים. את רוצה לוודא במאה אחוז שאת הולכת לעשות את הדבר הנכון, ושהנישואים שאת הולכת לקראתם הם החלום שאותו חלמת מאז ומתמיד. ונפילות ביחסים ללא ספק מעלות את הספק. אלא שחלומות הם בגדר חלומות, והגשמתם היא אף פעם לא מלאה, כי מי ששם לנו את החלומות בראש, שכח לספר לנו שבמציאות אותה אנחנו חיים, יש באגים. ואגב, אחד הבאגים הכי קשים במציאות הוא זה שאנחנו לא יכולים לדעת אם מה שיש לנו הוא הכי טוב שאנחנו יכולים להשיג, ושאם נחליט לא לקחת את מה שיש, האם מה שיהיה לנו במקום יהיה טוב יותר, ואולי פחות טוב, ובכלל, מתי נגיע לפעם הבאה? וכאן הדילמה.אבל יש בכל זאת פתרון, גם אם פתרון חלקי, והוא הנסיון לשפר את מה שיש. את רוצה להייטיב את התנאים שבהם תיכנסי למערכת משותפת עם בן זוגך, כדי שהחיים שלך יהיו דומים יותר לחלום, ולמרבה הפלא, הדבר אפשרי. אתם צריכים ללמוד לנהל שיחות שלא רק תהיינה מעמיקות, אלא גם פוריות ויעילות. אלו דברים שלומדים ביחסים, ואלו דברים שלומדים גם בעסקים. לכו למדפי ספרים בחנויות הספרים, שעוסקים בפסיכולוגיה ובמשפחה, וחפשו ספרים על זוגיות ועל שיחות ועל אסרטיביות, ולימדו אותם ביחד. ואפשרות אחרת, היא להגיע למספר מפגשים עם יועץ זוגי, שיוכל לתת לכם כלים שיתאימו יותר לצרכים שלכם, ויסייעו לכם לפרק מוקשים עוד לפני שתציבו אותם זה בפני זה.
חן
כמה טיפים קטנים לקראת נישואים
⌄
ד"ר אורן חסון שלום,ברצוני להודות לך על תשובתך הכנה, אשמח לבצע את המלצתך, מה שגרם לי להוריד הרבה לחץ מליבי.וכמו כן ברצוני לשבח אותך על הפורום המקסים הזה שעובד בצורה נהדרתתודהחן