לחץ בקשר: מה עושים?

תאריך פנייה: 28.06.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מור
לשחרר לחופשי
28.06.2005 • 01:00

שלום
לי ולחברתי יש זוגיות טובה מאד שנינו אוהבים ונהנים אחד עם השני מאד.הבעיה היא שאני אינני יודע לשחרר כלומר נורא חשוב לי שהיא תהיה לצידי כול הזמן תשמע אותי ותתן לי יחס ולפעמים לא מתחשק לה.דוגמא נוספת חשוב לי נורא שתישן לידי כול יום וגם היא עובדת בלילה ואני מסוגל לחכות לה עד מאוחר,או אני נורא רוצה שתבוא לפגישה משפחתית למשל ולמרות שהיא עדין לא מוכנה לזה אני לוחץ.מבחינתה זה לא בסדר אך הרבה פעמים אני מנסה כי לי נראה זאלו דברים לגיטימים לאחר שנה וחצי של חברות.האם זוהי התנהגות אובססיבית? האם אני ממש לא בסדר או שזה אופיני לבן אדם מאוהב?

ד"ר אורן חסון
להרפות מעט
28.06.2005 • 14:58

מור יקר,
אתה כנראה מלחיץ אותה יותר מדי. אתה רוצה הכל כאן ועכשיו, ואתה טוטאלי יותר ממנה. הכותרת, "התנהגות אובססיבית" או לא, אינה חשובה, כי הרי מה שחשוב הוא מה שקורה בפועל, ולא התווית.זה אופייני בתחילת קשר, כי אז אנחנו יותר אובססיביים כדי לוודא שבאמת השגנו את זה (ואז לפעמים אנחנו מרגיעים, ולפעמים אפילו נרתעים קצת, כדי לא לקבוע תקדימים לחיים בהמשך). אבל אם היא נלחצת, אז אתה כנראה לא בסדר. אתה צריך להיות קשוב אליה, כי אחרת היא תדחה אותך.ראה את ההודעה של אוהב, כמה הודעות מתחת להודעה שלך, ואת התשובה שלי. שם המצב מוקצן בהרבה, כמובן, אבל אולי הוא ייתן לך פרספקטיבה מסויימת על מצבך, ואולי תמרור אזהרה להיכן לא כדאי להגיע.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083