יוזמה אישית לשיפור זוגיות

תאריך פנייה: 28.06.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ר'
זוגיות
28.06.2005 • 15:36

ד"ר אורן שלום רב!בעלי ואני נשואים מזה שלוש וחצי שנים לאחר 5 שנות חברות. לפני חודשיים וחצי נולד לנו תינוק מקסים. העניין הוא שבזמן האחרון אני מרגישה איזשהו שינוי לרעה במערכת היחסים ביננו ואני לא יודעת למה לשייך את זה. יש לציין כי אנחנו בשלב של הרבה שינויים בחיים, ובעיקר אני: ההריון, הלידה, חופשת הלידה שהחלטתי להאריך בשנה. אני לא בטוחה באשר למקצוע שלי וגם ככה ההכנסה לא ממש גבוהה, כך שאני מקווה למצוא משהו חלופי במהלך השנה הזו ומאוד מודאגת מזה. (יש לציין כי יש לי גם עסק פרטי בבית, אבל כרגע הוא לא רווחי במיוחד). מעבר לכך אנחנו עומדים בפני שיפוץ גדול מאוד ויקר בבית, שמצריך הרבה ריצות וסידורים.אני מרגישה קצת מתוסכלת, מחוסרת עבודה (למרות שזה בא מרצוני), משועממת ועם זאת בעלי ממשיך בשגרת חייו - עובד, ממשיך עם התחביבים שלו ונעדר מהבית אחת לשבוע עד 23:00 בלילה, לומד לתואר שני ובמקביל דואג למרבית הסידורים של השיפוץ. יוצא שאני כועסת עליו הרבה על כל מיני דברים. הוא מצידו טוען שאני מתערבת לו יותר מידי בחיים וגורם לי להרגיש אשמה, הוא טוען שאני מקנאה בו ובגלל זה אני כועסת עליו. אולי יש בזה מן האמת אבל העניין הוא שאני בתור אמא מרגישה שאני צריכה להקריב יותר למען הילד. הוא מבין את הצורך שלי בחברה ועבודה, כי לפני הלידה הייתי עובדת מבוקר עד ערב... הוא אומר לי לצאת עם חברות או להירשם לחוגים, אבל מצד שני מעביר כל הזמן את המסר שצריך להצטמצם עם ההוצאות כי אנחנו לפני בנייה (וגם אני חושבת כך). אני לא ניידת, מכיוון שהרכב אצלו ואין באפשרותנו להחזיק רכב נוסף.הסקס ביננו גם לא מי יודע מה (תמיד היו פערים בין הרצונות שלנו) ואני לא יודעת איך לשנות את המצב. אני אוהבת אותו ומעריכה הרבה תכונות שלו, אבל יש גם דברים שקשה לי איתם ועכשיו הם "צפים" יותר מתמיד... מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
קחי יוזמה לעשייה
30.06.2005 • 02:16

ר' יקרה,
אני חושש שבעלך קצת צודק. אם את משועממת, למה את מצפה שבעלך ייתן לך תעסוקה? קחי אחריות על חייך, והתחילי לחפש עיסוקים ותחומי עניין. זה לא יבוא לבד. ואם את לא מרוצה, וקשה לך נפשית עם זה שאת בבית והרבה שעות עם הילד, קחי בחשבון שהילד לא ירויח הרבה מזה שאת שם ולא מרוצה. לכן קחי נשימה ארוכה, והתחילי קודם כל לחפש מה לעשות ולתכנן תוכניות. אם לא תתחילי בשבועיים הקרובים, אז לפחות שבעוד חודש תהיה לך תוכנית ברורה שתתחילי להפעיל.וכשאת תהיי מרוצה מעצמך, ותהיה לך חֶברה ועשייה שמהם תוכלי להיבנות ולקבל משובים חיוביים, יהיה לך קל יותר לקבל את בן זוגך, ופחות דברים "יצופו". גם הסקס יבוא בתדירות גבוהה יותר עם שביעות הרצון שלך. במילים אחרות, קחי יוזמה כדי להפוך את האוירה שסביבך ושבתוכך לאוירה חיובית, ובתהליך של היזון חוזר, גם דברים אחרים ישתפרו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083